Ez más tészta! Kerámia tésztamintázó deszkák Kinga műhelyéből

Palatitz Kinga dombornyomott kerámiatáblái dekorációnak is beillenének, de ennél többre hivatottak: házi gyúrt tészta mintázásához használhatók. Az alkotó nemrég mutatkozott be a termékcsaláddal, amely az Ez más tészta elnevezést kapta.

A tésztamintázó deszkák milyen tésztához használhatók?

Jellemzően házi gyúrt tésztához használhatók, például csigatésztához, garganellihez, gnocchihoz, cavatellihez, tortellinihez, de akár kekszekhez is, bár itt meg kell említenem a Kiselefánt Kerámia következő termékét, amit hamarosan Ez nem piskóta néven találhatnak meg a kedves olvasók. A mintázók jelenleg nyolcféle mintával készülnek, és ezek variációival. A repertoárt  szeretném bővíteni, ez a legizgalmasabb része a projektnek, ezt élvezem a legjobban.

Honnét jött az ötlet?

A minták kialakítása, a deszka termékfejlesztése hosszadalmas munka volt, az első prototípust több mint egy éve terveztem. Az ötletadó pedig A pár falat boldogság konyha vezetője Mariann volt, ő keresett meg az ötletével. Akkor már többen használták a japánból származó pasta board-okat amihez csak horror áron lehet hozzájutni. Később a Hang és Villa konyha/főzés is bekapcsolódott a tesztelésbe és jó szívvel ajánlotta a deszkámat. Egyébként Palágyi Eszter Michelin csillagos chef, aki éppen most nyit a saját neve alatt Szigligeten éttermet, magánemberként szintén tésztamániás és éppen mostanában próbálja ki a deszkánkat. Izgatottan várjuk, hogy mi lesz a véleménye.

 

Fotó: Pálmai Zsuzsanna

Milyenek az eddigi visszajelzések?

A visszajelzések letaglóztak. Őszintén nem számítottam ilyen nagy sikerre; ez hatalmas inspiráció és büszkeség is egyben. Fantasztikus érzés, mert a mintázók látványa megragadó, mégis funkcionális konyhai eszköz, aminek nem elhanyagolható a közösségformáló hatása sem. Ötödik gyermekemként tekintek rá. A vártnál nagyobb az érdeklődés iránta, előrendelésben már kapható, 2021. május 17-én kezdjük a házhozszállítást, illetve onnantól személyesen is be lehet majd szerezni Biatorbágyon az Art Fusion üzlet és műhelyben.

Aki interneten rendelne, hol találja meg a tésztamintázókat?

Az Ez más tészta Facebook oldalán rendelhetők jelenleg a termékek; dolgozunk a webshop kialakításán is, de tapasztalatunk szerint nincs gond a rendelések menetével.

Mióta foglalkozol kerámiával?

Tíz éve foglalkozom kerámiával, a Kiselefánt Kerámiát pedig 2019. decemberében nyitottuk. Sláger lett a kerámiafestés, így hamar kinőttük a kis boltunkat, és pár lépéssel arrébb nyitottunk egy olyan helyet, ahol már jobban elférnek a termékeink, a workshopjaink, rendezvényeink. Biatorbágyon található „ékszerdobozunk” az Art Fusion műhely és bolt nevet kapta; rajtam kívül két másik alkotónak ad helyet. Inspiráló környezet számomra, csodás helyen alkothatok. Hálás vagyok a férjemnek, hogy mindenben támogat.

 

Ez más tészta a Facebookon >>

Nyitókép: Pálmai Zsuzsanna

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 11 =

hirdetés