Fénnyel festett épületek. A fehérvári Fényszórók idén is látványos fényjátékkal érkeztek a Művészetek Völgyébe

A 28. Művészetek Völgye egyik leglátványosabb attrakciójával idén is a székesfehérvári fényfestő csapat, a Fényszóró Visual szolgál; sötétedés után gyönyörű színekben pompázik az evangélikus templom, szebbnél szebb minták rajzolódnak ki az 1818-ban épült későbarokk stílusú egyházi épületen.

A templom műemléki védelem alatt áll, a Kossuth és a Jókai utca sarkán található, elhelyezkedése folytán a kapolcsi sokadalom központjának tekinthető.

Teljes sötétedés után, fél tíztől vetítik a részletgazdag grafikákat az épületre, hétköznaponként éjjel egyig, hétvégén pedig hajnali két óráig látható alkalmi pompájában a templom. Az üveglapokra üvegfestés-technikával felvitt képeket a Fényszórók csapat készítette, mindegyik kézzel készült. A grafikák között találhatók hagyományos, templomüvegre hajazó rajzok, Vasarely jellegű op-art motívumok, csillagászati témájú képek és különféle nonfiguratív alakzatok is.

A képeket a templom közelében elhelyezett írásvetítőkről vetítik a homlokzatra, minden este más minta vetül a templomra.

A Harcsa Veronika udvarban található Kata Borház is csinos fényruhát kapott.

Van, hogy ilyen látványba „botlunk” Kapolcs utcáin. Közvilágítás helyett díszvilágítás.

A Fényszóró Visual csapata nem először képviselteti magát a Művészetek Völgyében, Taliándörögdön többször jelen voltak, Kapolcson másodszor mutatkoztak be.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 − 7 =

hirdetés