Kőfestés-varázslat. Minden alkotás egyedi, hisz nincs két egyforma kavics

Rengeteg jó rajzkészséggel megáldott hobbialkotó és művész pingál, fest kavicsokra különféle stílusban és technikával. Lenyűgöző kompozíciókat láthatunk. Ezúttal egy fiatal alkotó munkáiból adunk ízelítőt.

“Vannak festők, akik a Napot sárga folttá alakítják át.
És vannak mások, akik Nappá alakítanak át egy sárga foltot.” (Picasso)

Zokob Anett vagyok. A Szigetközből származom. Hálás vagyok a sorsnak, hogy már gyermekként megtapasztalhattam mennyi kincs rejlik a természetben. A környezet iránti tisztelet és szeretet a mai napig megmaradt bennem. Egyetemi (ELTE Természettudományi Kar, környezettan szak) éveim óta Budapesten élek, igyekszem itt is mindenben a szépet és a jót meglelni.

A rajzolásban, ékszerkészítésben, éneklésben már megtapasztaltam a jó és hasznos időtöltés élményét. Kézügyességemet édesapámtól örököltem, valamint édesanyám támogatása segített abban, hogy higgyek magamban és az álmaimban.

Ami most igazán foglalkoztat, egy különleges hobbi: a kavicsfestés. Egy éve találkoztam az interneten ezzel a technikával. Azonnal kedvet kaptam hozzá, és az óta is rabja vagyok. Hogy miért?

Szerintem a kőfestés varázslat!

A kövek megmutatják, mik szeretnének lenni. A repedések és domborulatok szinte irányítják az ecsetvonásaimat. Minden alkotás egyedi, hiszen nincs két egyforma kavics. Nagy öröm, amikor a szürke kavicsok életre kelnek a kezeim között!

Saját kedvtelésre készítettem az első műveket, azóta számtalan megrendelést, egyedi kérést teljesítettem. Festettem sokféle állatot, házi kedvencet fényképről, kerti tavat békákkal és tavirózsával, erdei manókat, afrikai tájképet és hangulatképeket.

Akrilfestékkel festek, majd befejezésként szignózom és lelakkozom a termékeket. A kövek hátoldalát mindig szabadon hagyom, hogy látszódjon miből lett az alkotás.

Néhány hónapja kavicsfestményeket is készítek. Tele vagyok ötletekkel, izgatottan várom, hogy megvalósítsam a terveimet. Úgy érzem, hogy ezzel a technikával valami újat mutathatok a művészetkedvelőknek. Családom, barátaim és vásárlóim biztatása visz előrébb céljaim felé. Szeretném, ha általam egyre többen részesülnének ebben a varázslatban.

Erdei manóimról verset is írtam.

“Kicsi ház, mosolygós lakók.
Ha szemem nem csal, ők erdei manók.
Szamóca, Csiperke, Bodza, Berkenye és Kökény.
Öt vidám, szorgalmas kis tünemény.
(…) Ha feléjük jársz, óvatos légy! Mert ha meglátnak, megriadnak és mindannyian kővé válnak!”

Zokob Anett elérhetősége >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat − 12 =

hirdetés