Kézzel varrt egyedi könyvborító barkácsfilcből

Barkácsfilcből szinte bármit megvalósíthatunk, legyen az egy szép függődísz, egy őszi ajtókoszorú, bross vagy hűtőmágnes stb. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Filccel, egyéb textilekhez képest azért is könnyebb dolgozni, mivel ebben az esetben az anyag széleit nem kell külön leszegni, csupán a megfelelő színű anyagokból ki kell vágnunk a kívánt formát és már varrhatjuk is össze a díszeket.

A filcből készült dekorációk szabásmintáit megtalálhatjuk számos online felületen – például a Pinteresten. Testvérem, Ágnes pedagógus lévén elsőként az iskolában találkozott ezekkel a filcből készült csodákkal, autodidakta módon képezte magát. Aztán megfertőzött engem is, s az ő instrukciói alapján elkészítettem receptgyűjteményem borítóját.

A filcből készült dekorációk elkészítéséhez csupán néhány dologra volt szükségem: tűkészletre, különböző színű filclapokra, ezekkel harmonizáló hímzőfonalakra, kisebb, nagyobb ollóra, díszítéshez gyöngyökre, színes szalagokra.

A receptkönyv borítójának elkészítése körülbelül négy délutánt vett igénybe.

Egy pamutsütemény, vagy egy karácsonyfadísz pár óra alatt elkészül,  hűtőmágnest akár egy óra alatt is megvarrhatunk.

Filccel dolgozni öröm is – kezdő varróknak is sikerélményt ad. Hamar elröppennek a varrással teli órák, kreatív és remek kikapcsolódás, nem beszélve arról, hogy a varrományokkal másoknak is örömet szerezhetünk.

Ildi KOKKI

Ildi KOKKI

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 9 =

hirdetés