Házilag készített mosógéllel egy mosás megoldható 35 forintból

Hónapok óta így készítem a folyékony mosószerünket. Körülbelül fél órai munkával elkészítem a következő hónapra elegendő mennyiséget. Olcsó, könnyen kezelhető, és a mosóhatásával is meg vagyok elégedve. A ruháim tiszták, illatosak, és a mosógépet sem károsítja.

Használható hozzá bolti mosószappan, vagy natúrszappan is. Érdemes kísérletezni, ugyanis mindegyik szappan más mennyiségű vizet képes felvenni. Nem kell megijedni, ha elsőre nagyon híg a mosószer, általában besűrűsödik (előfordulhat, hogy túlságosan is sűrű lesz). Ezen víz hozzáadásával, vagy újramixeléssel lehet segíteni. Sok esetben egy alapos összerázás is elegendő.

Hozzávalók

100 g szappan lereszelve

3 liter ásványvíz vagy ioncserélt víz

3 evőkanál mosószóda

Elkészítés

Reszeld le a szappant, majd forrald fel a vízzel! Ha a szappandarabok feloldódtak a forrás során, tedd bele a mosószódát – vigyázat, habzik, sőt, ki is futhat! Forrald még néhány percig, időnként megkeverve. Néhány perc után botmixerrel keverd homogén állagúra, majd hagyd kihűlni, és palackozd.

Ha a mosógél idővel szétválna, vagy összesűrűsödne, az alapos összerázás vagy mixelés megoldja a problémát. Mosásonként körülbelül 100-150 millilitert teszek a mosógépbe, így egy mosáshoz körülbelül 35 forint értékű mosószert használok.

Öblítésnek pedig kizárólag ecetet használok. Ez nemcsak a mosógépnek, de a pénztárcámnak is tökéletes.

Fotók, szöveg: Hegedűs Eszter, DEJA VU Világ

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés