Francia terem Eiffel-toronnyal: amikor a tanítvány festi ki a tantermet

A budapesti Babits Mihály Gimnázium francia termében látható egy egész falas festmény, a párizsi Eiffel-toronnyal. Nagyon szeretnek itt tanulni a diákjaim – írta nekünk Bakay Beáta pedagógus, ő hívta fel a figyelmünket arra, hogy a színes freskót az egyik tanítvány készítette. Megkerestük a fiatal lányt, ezúttal ő mutatkozik be az Alkotó vagyok rovatban.

Simon Dórának hívnak, tizenkilenc éves vagyok. Kétéves korom óta Fóton élek, itt jártam óvodába, iskolába, s jelenleg is itt tanulok. A Németh Kálmán Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben kezdtem meg tanulmányaimat, a középiskolás éveimet a Fóti Népművészeti Szakközép Szakiskola- és Gimnázium falai között töltöttem.

Rengeteg helyi, megyei, illetve országos pályázaton vettem részt, kisebb, de inkább nagyobb sikerekkel. A legbüszkébb a tavaly megrendezett XVI. Országos Népművészeti Versenyen elért második helyezésemre vagyok. Sokféle kézműves technikát kipróbáltam, de a legközelebb a festés áll hozzám.

Szeretek hatalmas, üres felületeket kitölteni színekkel, megtölteni élettel,

s így jött a falfestés ötlete. Három-négy éve festek ilyen jellegű képeket.

Nem használok speciális, drága anyagokat, beltéri kép esetén egyszerű temperás technikát, kinti kép esetén pedig minden festékboltban megtalálható, vízálló festékfajtát használok.

A jövőmmel kapcsolatban rengeteg ötletem, elképzelésem van, amelyek már csak a megvalósításra várnak. Egyben biztos vagyok: akármerre is induljak el, a művészetek végigkísérnek majd az utamon.

Iskolai tanterem évszakfával

Ízelítő Dóri munkáiból

A képen a nagymamáék garázsa látható – írja Dóri. Négy méter magas épület és nagyjából 10 méter hosszú. – Három éve festettem kültéri festékkel és a mai napig fent van a falakon, hiába mossák le néha a mamámék

A Babits Mihály Gimnázium francia terme. A festmény kb. 10 méter hosszú és majdnem 4 méter magas, 2013-ban készítettem

A vitorlás hajó a legnagyobb alkotásom: 6 méter magas és 3 méter széles

A tengerparton vágtázó lovakat ábrázoló falfestmény kb. 4 méter magas és 5-6 méter széles

A Bambis kép egy óvoda falát díszíti, kb. 2 x 3 méteres

Kapcsolatfelvételhez

Simon Dóra e-mail címe >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 17 =

hirdetés