Függtem tőled, de már hat hónapja külön élünk

Az első napokban majdnem belepusztultam a hiányodba. Nem, sírni azért nem sírtam utánad! Persze nem ment könnyen, hiszen majd’ harminc évig éltünk együtt. Beleetted magad a gondolataimba, az életembe. Sokba kerültél nekem, aztán eljött egy pont, amikor már nem akartam rád költeni. Akkor elhatároztam, hogy megszabadulok tőled!

Az első nap könnyű volt, a harmadik napon majdnem feladtam, de erősebb voltam nálad! Az agyam segített megszabadulni a gonosz gondolatoktól. Elfoglaltam magam, belevetettem magam a varrásba esténként, amikor a legjobban hiányoztál.

Aztán eljött a hetedik nap, és nagyon-nagyon rám tört a hiányod. Alig tudtam megállni, hogy újra a kezembe vegyelek. Nehezen telt el a nap, bevetettem magam a konyhába, és nekiálltam sütni, ennek a fiam örült a legjobban.

A harmadik héten megint voltak nehéz perceim, de az agyam ismét győzött. Meggyőztem magam: ha már eddig kitartottam, ugyan minek kezdeném újra?! Gondolatban vállon veregettem magam; büszkeséget éreztem. Tudtam, ha eddig kibírtam, ezután már nem lesz probléma.

Eltelt két hónap, ha stresszes helyzetbe kerültem, újra beférkőztél a gondolataimba, de mindig sikerült felülkerekednem.

Most már hat hónapja élünk külön. Nem hiányzol, túl vagyok rajtad. Jobban érzem magam, és biztos vagyok benne, hogy többet nem lesz közös életünk.

Összegzés

Erős akarattal, mindenféle segédeszköz nélkül sikerült letenni a cigarettát. Hiszem, hogy minden az agyban dől el; ha kiadod a parancsot, muszáj teljesítenie, hiszen te vagy a főnök! Foglald el magad, keress olyan hobbit, ami eltereli a gondolataidat.

Felszedtem ugyan 3-4 kilót, de frissebbnek érzem magam, ezt a mozgólépcsőn felfelé lépkedve érzem. Több pénz marad a pénztárcámban. A varrás mindig átsegít engem a nehézségeken, levezeti a stresszt. Az alkotás élménye jótékonyan hat a lélekre.

Remélem ennek a kis írásnak a hatására többen is úgy döntenek, hogy végleg leteszik a cigarettát. Drukkolok!

Írta: Lévárdi Angelika

Minden év novemberének harmadik csütörtökjén világszerte arra szólítják fel a dohányosokat, hogy (legalább) egy nap erejéig függesszék fel káros szenvedélyüket.

Kapcsolódó összeállítás

A bor által az lehettem, aminek képzeltem magam. Pia – Egy lovesztori

A bor által az lehettem, aminek képzeltem magam. Pia – Egy lovesztori

hirdetés
2 válaszok
  1. Gizella
    Gizella says:

    Karácsonykor lesz 3ève,hogy megválltam töle.Lebènulva feküdtem 42èvessen az agyvèrzès osztáljon.Imádkoztam egyfoljtába,csak a lábamon mennyek innen ki.Felajánlottam,hogy elhagyom!Megigèrtem!Betartottam.Eleinte hiányoltam nagyon!De szavamat adtam,ès a lábaimon hagytam el a kortermet.Büszke vagyok magamra.Több mint 25 èv után sikerült.Azóta sportolok ès fittebb vagyok.A plusz kilók is lementek.Sikerült!

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 19 =

hirdetés