„Kapuk valódi önmagadhoz. Mi kinyitjuk, te beléphetsz.” Just Like Buddha. Magyar nyelvű és fejlesztésű meditációs applikáció

Vajon hogyan találhatja meg a ma embere önmagát? Milyen utakat kell bejárnunk ahhoz, hogy ráleljünk a sajátunkra? A kérdés időről időre sokunkban felmerül, azonban igazán megnyugtató, valódi válaszokat ritkán kapunk. Egy hazai fejlesztésű meditációs applikáció azonban éppen ebben lehet a segítségünkre.

A Just Like Buddha app spirituális meditációiban hozzánk szóló tanító végigvezet minket az általunk választott gyakorlaton. Segítségével megtapasztaljuk, milyen elidőzni a jelenben, megélni a mindennapokat, ahogyan azokat valóban érdemes.

A Just Like Buddha megálmodói maguk is gyakorló jógik, akik 15-20 éve tanítanak meditációkat, így valóban megtapasztalták azok erejét, gyakorlati működését, mindennapi hasznát. Hiszik és vallják, hogy a meditáció az egyik legősibb és legmélyebb önismereti munka, aminek tudatos és helyes gyakorlása elvezet önmagunkhoz.

„Meditációink kapuk valódi önmagadhoz. Mi kinyitjuk, te beléphetsz.”

Sokunkat foglalkoztat a kérdés, hogyan juthatunk el arra az útra, ami valóban a sajátunk. A rohanó hétköznapok, a napi rutin mellett nehéz alkalmat találni az elcsendesedésre, elmélyülésre, a meditációra. Egy fiatal, elkötelezett magyar csapat – városi jógikból és fejlesztő szakemberekből álló gárda –, reagálva a kor kihívásaira, megalkotott egy olyan magyar nyelvű telefonos alkalmazást, ami segítséget jelenthet ebben. Segítségével megtapasztaljuk, milyen elidőzni a jelenben, megélni a mindennapokat, ahogyan azokat valóban érdemes.

A Just Like Buddha rendszerében található vezetett meditációkat modern meditálók számára készítették. Az alkalmazás segítségével egy gyors regisztrációt követően 12, míg a prémium előfizetéssel már több mint 70, magyar és angol nyelvű meditáció érhető el iOS-en és Androidon egyaránt.

A meditációkhoz egy ősi, Öt Buddha Kapu elnevezésű rendszert használnak, ami egy olyan meditációs szemlélet, ami segít abban, hogy felfedezzük valódi önmagunkat és választ kapjunk a még fel nem tett kérdésekre is és elmélyüljünk a meditációkban. A rendszer öt bejárati pontot – Bölcsesség, Szeretet, Béke, Öröm, Szabadság – mutat be, amelyek hozzásegítik felhasználójukat a mélyebb tudatosság megéléséhez. Ez a rendszer átláthatóvá teszi a meditációk sokaságát, és általa az alkalmazás felhasználói megtalálják azt a kérdést, ami leginkább foglalkoztatja őket. Kellő idő és gyakorlás után bárkiből lehet a Most bajnoka, az Együttérzés harcosa vagy éppen a Nyugalom szörföse.

A Bölcsesség kapu például arra a tudásra, bölcsességre nyílik, amely nem tanulható, hanem velünk született, ösztönös. Ide többnyire nehéz belépnünk, hiszen sok minden takarhatja el előlünk a valódi tudást. Az ide tartozó Just Like Buddha meditációk megtanítanak a dolgokat a helyükön kezelni, felismerve azok okát és célját. Olyan bölcsességet ébresztenek bennünk, amely segít megérteni a világot és benne önmagunkat. Az Utolsó este című meditáció például egy olyan meditáció, amely a saját halálunkkal való szembenézésre sarkall. Fájdalmak és könnyek társulnak hozzá, de igazán fontos felismerések is születnek a hatására. Megtanít bennünket felismerni az igazán lényeges dolgokat.

A Just Like Buddha applikáció életre hívói nem vallásosak és nem tartoznak semmilyen egyházhoz. A mesterek ugyanazokban az értékben hisznek, mint amiket Buddha is a magáénak vallott: az egyszerűség, a hatékonyság és a lelkesedés erejében.

A Just Like Buddha alapítói

Janits-Szabó Virág

Virág írja a Just Like Buddha meditációkat és hozzá fűződnek a kreatív ötletek is, ráadásul ő énekel a Szabadság meditációk elején is. Virág tibetológus, több könyv szerzője és a Városi Jógi alapítója. Tizenöt éve tanít meditációkat.
dr. Janits László Magunam: Magunam dolgozta ki a Just Like Buddha Öt Buddha Kapu rendszerét. Rendkívüli tudással és tapasztalattal rendelkezik a meditációk terén. A Just Like Buddha hiteles szakmaiságét neki köszönheti. Magunam a Városi Jógi alapítója és a Te és a Megvilágosodás c. könyv szerzője. Hat évet töltött elvonulásban és húsz éve tanít meditációkat.

Boros Petra

Petra a Just Like Buddha vezetője, aki összefogja a szálakat és irányítja a folyamatokat. Bár az üzleti világban sok sikert ért el, egy ideje már szeretne mélyebben, nyugodtabban élni. Amikor először találkozott a meditációval, és belefogott a gyakorlásba, azt érezte, erről mindenkinek tudnia kellene. A Just Like Buddha az ő ötlete alapján jött létre. Petra hat éve végez meditációs gyakorlatokat és a lelkesedése töretlen.

Sáfrány Kinga

Kinga a Just Like Buddha háziasszonya. Tőle kérdezhetnek, neki írhatnak, vele találkozhatnak a blogon, valamint a videókban az érdeklődők. Megosztja meditációs tapasztalatait, örömeit, bánatait. Ha felveszik vele a kapcsolatot, az is kiderül, senki sincs egyedül a tapasztalásaival. Kinga pszichológus és terapeuta, senior coach, aki tizenkét éve gyakorolja intenzíven a meditációt.

Az alkalmazást szerkesztőnk elkezdte használni, hamarosan beszámol a tapasztalatairól. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy + tíz =

hirdetés