Ünnepre hangoló kavalkád a Vörösmarty téren. Mától látogatható Budapesten Európa egyik legszebb karácsonyi vására

Az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2016. november 11. és 2017. január 1. között várja a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

A gasztronómiai- és vásári kínálat – utóbbi hangsúlyosan kézműves termékekkel – követi az előző évek hagyományait: színes és gazdag, mindenki megtalálhatja az ízlésének, pénztárcájának megfelelőt, még úgy is, hogy a vásár nem szolid árairól ismert.

– A kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján – emelte ki a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A gasztronómiai kínálat hagyományos téli, karácsonyi ételeket, italokat vonultat fel, újdonságként említik a málnapálinkás puncsot, a meggyes forró sört.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak.

A Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra. Idén is rengeteg a külföldi turista; már csak a hangulata miatt is érdemes ki-kinézni, főleg esténként, amikor fényárban úszik a tér és a környező utcák.

A Budapesti Karácsonyi Vásár programja >>

Fotóink a tavalyi vásáron készültek

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =

hirdetés