Királynői ékítők, lélekgyógyító ékszerek. Mikromakramé csomózással készített szettek Gordia műhelyéből

Seiner-Dombi Szilvia egyedi mikromakramé ékszereket készít. Ez a különleges kézműves technika – speciális fonás, csomózás – nemcsak időigényes, de nagyfokú türelmet is követel az alkotótól. Egy-egy összetettebb nyaklánc, szett 12-16 óra alatt készül el és nagy gondot kell fordítani az ékszer megtervezésére is. Ezek a különleges, színes ékítők Gordia néven ismertek, Szilvia alkotásait egyre többen fedezik fel. Akadnak szolidabb változatok a felhozatalban – karkötők, fülbevalók, nyakékek -, de a leglátványosabbak a többféle színű fonalból font, látványos díszítőelemekkel tarkított nyakláncok. Egy-egy darab „királynői” megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Egy biztos: a Gordia mikromakramé ékszerek kitűnnek a tömegből.

Szilvia képesítése szerint művész, művésztanár. Győrben a Kisképzőben érettségizett alkalmazott grafika szakon. 2001-től 2006-ig járt a Magyar Képzőművészeti Egyetemre, ahol végül két szakot végzett el. Hat évig díszleteket festett, magyar és külföldi színházaknak egyaránt. Ezzel párhuzamosan 9 évig dolgozott stylist asszisztensként, később önálló stylistként. 2012-től kreatív directorként dolgozik főállásban egy reklámstúdiónál.

– Mindig is nagyon vonzódtam az ékszerekhez. 2018 nyarán találkoztam először a mikromakraméval. Szerelem volt első látásra. Autodidakta módon tanultam meg az alapokat és képeztem magam külföldi könyvekből tovább. Nagyon vonz a spiritualitás, és talán a makramé technika ősi indián múltja miatt érzem azt, hogy ezzel mélyebb értelmű alkotásokat tudok létre hozni. Felhasználom más iparművészek, kézművesek termékeit is, illetve kézi készítésű tibeti és indonéz alapanyagokat.

Szilvia bevallása szerit olyan személyre szabott ékszereket is készít, melyek segítik a megrendelőket az adott életszakaszukban, illetve támogatja őket a gyógyulásukban.

– Az ékszereidet látva azt gondolom, hogy ezek a kiegészítők fokozott elmélyülést igénylő munka eredményei. Így éled meg? Kikapcsol az alkotás? – kérdeztük Szilvitől. Válasza: – Igen. Általában transzban készülnek, azaz meditatív állapotban. Én így meditálok.

Nincs hozzáfűznivalónk, aki hobbiból vagy hivatásszerűen folytat kétkezi alkotótevékenységet, bizonyára pontosan érti, mit jelent ez.

Gordia a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 1 =

hirdetés