Kiváló szomjoltó, igazi vitaminbomba: gyömbéres-citromos uborkalé

uborkale3Amikor uborkasalátát vagy tzatzikit készítek, az uborkalevet italként hasznosítom. Az uborka erős antioxidáns hatással bír, gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás; a gyömbér és a citrom remekül passzol hozzá, vitalizáló italt készíthetünk egyszerűen. Jégbe hűtve, jégkockával kiváló szomjoltó nyáron.

Két nagyobb kígyóuborkát lereszelek vagy szeletelek, kis ideig hagyom állni – nem sózom -, s még azelőtt kifacsarom a levét, mielőtt salátát készítenék belőle. Két kígyóuborkából 2-2,5 deci uborkalevet lehet kinyerni.

Fél kisujjnyi gyömbért apró lyukú reszelőn lereszelek, és a levét hozzákeverem (a reszeléket is hozzákeverhetjük az uborkaléhez, így sokkal intenzívebb az íze), majd negyednyi citrom kifacsart levével ízesítem.

Hidegen érdemes fogyasztani. Tartsuk hűtőben fogyasztás előtt, vagy tegyünk bele jégkockát.

uborkale1

Ha uborkavizet készítenénk, vékonyra szeletelt vagy vágott uborkát és megmosott, vékonyra szeletelt citromot tegyünk szűrt vízbe vagy ásványvízbe – szénsavas víz ízesítésére is jó. Néhány mentalevelet is tehetünk bele. Fogyasztás előtt tartsuk hűtőben 1-2 óráig. Jégbe hűtve remek frissítő.

 

Kapcsolódó összeállítások

Kánikulában isteni! Így készül a hideg uborkaleves

Kánikulában isteni! Így készül a hideg uborkaleves

Vitalizál, formába hoz. Dietetikus különleges zöld smoothie receptjei

Vitalizál, formába hoz. Dietetikus különleges zöld smoothie receptjei

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 6 =

hirdetés