Méregtelenít, vitalizál, enyhíti a megfázás tüneteit: almás-mézes fekete retek gránátalmával

A fekete retek vöröshagymához, a fokhagymához, a tormához hasonlóan baktérium- és vírusölő hatású, tisztítja a légutakat, csillapítja a torokfájást, a köhögést, enyhíti a megfázás tüneteit. Emésztési és anyagcserezavarokra, epekő ellen is használják. Enyhén májvédő hatású, magas C-vitamintartalmú antioxidáns.

A fekete retket enyhén csípős íze miatt nem mindenki szereti, de lereszelve gyümölcsökkel keverve kevésbé érezhető a karakteres íze. Reszelt almával, mézzel, gránátalmával dúsítva kifejezetten ízletes. Igazi vitaminbomba.

feketeretek_salata600

Hozzávalók

1 fekete retek meghámozva lereszelve

1 nagyobb alma meghámozva lereszelve

1-2 ek méz

1/4 gránátalma

1 citrom leve

Ecetes-mézes (vagy cukros) vízbe is keverhetjük a vékonyra szeletelt (gyalult) vagy reszelt retket, tökmagolajjal keverve ízletes salátát kapunk, húsok, sós egytálételek mellé fogyasztható.

Mézet is csorgathatunk a fekete retek kivájt belsejébe, napokig hagyjuk állni, az így kapott szirupot kanalanként fogyasszuk. 

Gyomorhurut, gyomorfekély, továbbá epeutak elzáródása esetén nem ajánlott a fekete retek fogyasztása.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

hirdetés