Túrós avokádókrém, ahogy szerkesztőnk készíti
A (zsíros, adalékanyagokat tartalmazó) bolti sajtkrémek, vajkrémek helyett érdemes házilag, friss összetevőkből készíteni ízletes és egészséges szendvicskrémeket. Ezek a változatok mérsékelt zsírtartalmúak, bővelkednek ásványi anyagokban, vitaminban.
Ezt a szendvicskrémet bátran lehet fűszerezni, kísérletezhetünk a hozzávalókkal!
Hozzávalók kis tálkányi mennyiséghez
1 érett avokádó
kb. 10 dkg túró
1 kisebb lilahagyma apróra vágva vagy 2 felkarikázott lila újhagyma
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
só
fűszerek: curry, őrölt fekete bors, esetleg őrölt chili (ízlés szerint), 1 centi hámozott, apróra reszelt gyömbér (elhagyható), amit mi használtunk: 1 mk csípős zöld curry paszta, 1 mk curry por
1-2 ek citromlé vagy limelé (frissen facsart)
fél csokor snidling apróra vágva (lehet helyette petrezselyemzöld, korianderlevél, bazsalikom, oregánó – friss fűszernövényeket használjunk!)
Elkészítése
Az összetevőket – az apróra vágott zöldfűszerek kivételével – egy kisebb tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A krémbe keverjük a zöld fűszert/fűszereket.
Fogyasztás előtt célszerű legalább fél napig a hűtőben tartani, hogy az ízek jól összeérjenek.
Pirítósra, szendvicskrémként, abonettre vagy puffasztott búzára/rizsre/kukoricára.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.