Túrós avokádókrém, ahogy szerkesztőnk készíti

A (zsíros, adalékanyagokat tartalmazó) bolti sajtkrémek, vajkrémek helyett érdemes házilag, friss összetevőkből készíteni ízletes és egészséges szendvicskrémeket. Ezek a változatok mérsékelt zsírtartalmúak, bővelkednek ásványi anyagokban, vitaminban. 

Ezt a szendvicskrémet bátran lehet fűszerezni, kísérletezhetünk a hozzávalókkal!

Hozzávalók kis tálkányi mennyiséghez

1 érett avokádó

kb. 10 dkg túró

1 kisebb lilahagyma apróra vágva vagy 2 felkarikázott lila újhagyma

1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek: curry, őrölt fekete bors, esetleg őrölt chili (ízlés szerint), 1 centi hámozott, apróra reszelt gyömbér (elhagyható), amit mi használtunk: 1 mk csípős zöld curry paszta, 1 mk curry por

1-2 ek citromlé vagy limelé (frissen facsart)

fél csokor snidling apróra vágva (lehet helyette petrezselyemzöld, korianderlevél, bazsalikom, oregánó – friss fűszernövényeket használjunk!)

Elkészítése

Az összetevőket – az apróra vágott zöldfűszerek kivételével – egy kisebb tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A krémbe keverjük a zöld fűszert/fűszereket.

Fogyasztás előtt célszerű legalább fél napig a hűtőben tartani, hogy az ízek jól összeérjenek.

Pirítósra, szendvicskrémként, abonettre vagy puffasztott búzára/rizsre/kukoricára.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 2 =

hirdetés