Vitamindús zöldfűszeres szendvicskrémek

A (zsíros, adalékanyagokat tartalmazó) bolti sajtkrémek, vajkrémek helyett érdemes házilag, friss összetevőkből készíteni ízletes és egészséges szendvicskrémeket. Ezek a változatok mérsékelt zsírtartalmúak, bővelkednek ásványi anyagokban, vitaminban. Ajánljuk friss kenyérhez, pirítósra, szendvicsbe, puffasztott rizs- vagy búzaszeletre, abonettre.

Zöldfűszeres krémtúró

Csírával megszórt krémtúró

Hozzávalók kis tálnyi mennyiséghez

5 dkg tehéntúró

5 dkg juhtúró

fél pohár görög joghurt (kis poharas)

1 gerezd zúzott fokhagyma

snidling apróra vágva

friss oregánó apróra vágva (kb. teáskanálnyi mennyiség)

A hozzávalókat tegyük közepes keverőtálba, majd botmixerrel keverjük krémesre.

Gyömbéres avokádókrém

Hozzávalók kis tálnyi mennyiséghez

1 puha avokádó felkockázva

1 centi hámozott, reszelt gyömbér 

1 gerezd zúzott fokhagyma

fél pohár görög joghurt (kis poharas)

fél citrom vagy lime leve

1 kisebb lilahagyma apróra vágva

(aki csípősen szereti: csipetnyi szárított chili)

só, bors

friss, apróra vágott oregánó

friss, apróra vágott snidling

A hozzávalókat tegyük közepes keverőtálba, majd botmixerrel keverjük krémesre.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =

hirdetés