Szeretnél olyan helyen bankolni, ahol van beleszólásod? (x)

A folyamatosan gyorsuló életritmus, valamint a számtalan napi feladatból fakadó elaprózódás okán a változásokra, a társadalmi kérdésekre érzékeny szemléletmód elengedhetetlen a fenntartható működés szempontjából. Az értékteremtés minden szervezet életében kulcsszerepet kell, hogy játsszon, főleg, ha egy pénzintézetről van szó. A MagNet Bank közösségi működési modellje, kiemelkedő társadalmi szerepvállalása, valamint speciális szolgáltatásai olyan világot vetítenek előre, amely új kontextusba helyezi a bankolást. 

Miért olyan innovatív a MagNet Bank?

Magyarország első új bankja azzal a misszióval jött létre, hogy más alapokra helyezze a bankolást, működésének középpontjába az értékteremtést helyezve. Az intézmény tulajdonosai, vezetői és alkalmazottai a fenntarthatóságot és a felelősségvállalás fontosságát szem előtt tartva átlátható banki üzemeltetési modellt és folyamatokat alakítottak ki. A pénzintézet ügyfelei az egyedülálló rendszernek köszönhetően döntéseikkel szerepet vállalhatnak a bank közösségi tevékenységében, így egy olyan láncolat részesei lehetnek, amely összekapcsolja a különböző érdekcsoportokat: a betéteseket és hiteleseket, a civil szervezeteket, a magánembereket, valamint a vállalkozásokat. A különleges döntési jogok révén az ügyfeleknek lehetőségük nyílik támogatni a számukra értékes személyeket, szervezeteket.

Hogyan érdemes számlavezető bankot választani?

Mint minden területen, érdemes elsőként az ismerősök, barátok, családtagok által ajánlott, továbbá a számunkra szimpatikusnak tűnő bankok által kínált lehetőségeket feltérképezni, megismerni, azokat összevetni. Az árak alapján történő összehasonlítás viszonylag egyszerű lehet, főleg, hogy ebben különböző független oldalak is a segítségünkre lehetnek. Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen gyakran és mire szeretnénk használni a számlánkat, vagyis fontos, hogy tisztán lássuk a céljainkat. Az is átgondolandó, hogy online vagy inkább személyesen szeretjük intézni az ügyeinket.

Az elérhetőség, vagyis az ATM-ek, fiókok száma szintén jó támpontot adhat a választásnál. Visszajelzések alapján utánanézhetünk a szolgáltatások minőségére, az ügyfélkezelés milyenségére.

A legtöbbünk számára ma már az is lényeges, hogy a választott pénzintézet milyen értékrenddel bír, mennyire környezettudatos, milyen mértékű a társadalmi felelősségvállalása és mennyire rugalmas.

Fotó: @impact.design / Zs. Hamori

Mit jelent a gyakorlatban, ha egy pénzintézet rugalmas?

Ez több dolog miatt sem elhanyagolható. Egyrészt komolyan teszel a környezetedért, hála a papírmentes folyamatoknak, másrészt az online megnyitható Házhozszámlával egészségvédelmi szempontból is biztonságosan, érintés- és zökkenőmentesen gondoskodhatsz pénzügyeidről.

Válaszd a MagNet VideoBankot, ahol kamerán keresztül történik az ügyfél-azonosítást, ám a bank munkatársával is ezen a csatornán tudod megbeszélni a részleteket és megkötni a szerződést. Egy videóazonosítással egybekötött számlanyitás átlagosan csupán 15-20 percet vesz igénybe, ráadásul a folyamatról kép- és hangfelvétel készül a maximális biztonság érdekében. Sőt, az írásos visszaigazolás kézhezvételét követő 14 napon belül lehetőséged van indoklás nélkül, azonnali hatállyal elállni a szerződéstől, és felmondani azt, ha meggondolnád magad. A rendszer másik nagy előnye, hogy visszahívást is kérhetsz, ha épp akkor nincs időd végigcsinálni a folyamatot.

Milyen előnyei vannak, ha a MagNet Banknál nyitsz számlát?

A szakértelmen, az ügyfélközpontúságon, a hatékonyságon és a flexibilitáson túl fontos társadalmi ügyeket támogathatsz, egy közösség részévé válhatsz. Ennek keretében kártyás vásárlásaiddal a bank pénzéből hasznos kezdeményezéseket támogathatsz, de szintén Te döntöd el, hogy az intézmény a nyereségének 10%-ával mely szervezeteket támogassa a Közösségi Adományozás Program keretében. Épp a hetekben zajlik a 2019-es nyereség szétosztása, ahol több mint 29 millió forintról döntenek a bank ügyfelei.  

Meghatározhatod azt is, hogy a betétben elhelyezett pénzedet milyen hitelcélra használhatják fel, a lakossági ügyfelek pedig maguk szabhatják meg, mennyit fizetnek számlavezetésükért becsületkassza alapon. Mivel a körülöttünk lévő világ hitelekből épül, így a pénzintézetek felelőssége is óriási abban, hogy mely szektorok virágoznak, vagy épp stagnálnak hazánkban. A MagNet Bank hitelbírálati szempontjai között – a klasszikus mutatók mellett – nagyot nyom a latban az is, hogy a projektcél mennyire tekinthető társadalmilag hasznosnak. Közösségi termékei által – a betétesek közreműködésével – meg is könnyítik a jó célokat szolgáló projektek hitelterheit.

A Bank sikerességének egyik kulcsa az átláthatóság, nemcsak a társadalmi programok esetében, hanem a működést tekintve is. A cég minden évben kiszámolja, és Magyarországon egyedülálló módon közzéteszi, hogy ügyfelei mennyivel járultak hozzá az intézmény éves nyereségéhez. „Bankolj tudatosan, nézz utána!”

Hol érhetők el a közösségi bank pontok?

Az online téren kívül több száz ATM és 8 bankfiók áll rendelkezésedre, amelyből 6 akadálymentesített.

MagNet Bank >>

Fotó: Villányi Csaba

(x)

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

hirdetés