Julianna angyalai. Tiffany-technikával készült amulettek, dísztárgyak

Azt mondják, az angyalok láthatatlan, test nélküli védelmezőink. Utat mutatnak, segítenek, üzeneteket hoznak, hogy gondos irányításuk alatt ápoljuk a lelkünket. Nos, én körbe vettem magam velük. Üvegbe formáltam őket, testet, színeket, glóriát adtam nekik, hogy aztán csillogó, pille ruhájukkal beragyogják a helyiséget.

Magasházi Juliannától származnak a fenti sorok. A tehetséges alkotó közel 20 éve készít díszüvegeket, köztük egyedi dísztárgyakat. Autodidakta módon tökéletesítette a Tiffany-technikát, ezzel az eljárással készültek az összeállításban látható angyal díszei is.

A Tiffany-technika a legelterjedtebb díszmű üvegezési eljárás. Nevét az amerikai formatervező iparművészről, Luis Comfort Tiffany után kapta.

– Karácsony előtt az angyalok mindig kicsit előtérbe kerülnek, pedig nem csak ilyenkor kell figyelmet fordítani rájuk. Egész évben ott vannak velünk, én sem zárom vissza őket Vízkereszt napján a karácsonyi díszek dobozába. Ott függnek mindenhol, egész évben: ablakban, falon, éjjeli szekrényen, párkányon, de lámpa alól is kandikálnak felém.

Legtöbbször irizáló, vagyis színjátszó színekben készíti őket. A kész díszek ablak előtt mutatnak a legjobban, átragyogja őket a fény.

A Tiffany angyalkák csodaszépek élőben is – Julianna hisz abban, hogy amulettként funkcionálnak; nagy gondossággal és szeretettel készíti őket.

 

 

MJ Design, Magasházi Julianna weboldala: www.mjglassdesign.hu 

MJ Design a Facebookon >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizenhárom =

hirdetés