A Waldorf babában a gyermek önmagát látja, saját érzéseit rá vetíti ki, képzelőereje szabadon szárnyalhat

Miniatűr Waldorf babákat, nemezelt figurákat készít egy ügyes kezű grazi lány. A babák különlegessége, hogy bohém kiegészítőként – medálként, brossként – lehet viselni őket. Látványos 3D-s képekhez is felhasználja őket az alkotó, s van, hogy álomfogót díszítenek a kedves figurák. 

A Waldorf babákról

A Waldorf pedagógia Rudolf Steiner osztrák polihisztor oktatási filozófiáján alapul. A Waldorf nevelés a gyermek korai éveiben a praktikus, gyakorlati tevékenységekre, a kreatív játékot támogató környezet biztosítására fókuszál. Általános iskolában a művészi kifejezőképesség és a szociális képesség fejlesztésére koncentrál, fejlesztve a megértés analitikus és kreatív módjait. A középiskolában a kritikai gondolkodásra és az idealizmus elősegítésére koncentrál.

A Waldorf elmélet szerint a babában a gyermek önmagát látja, saját érzéseit rá vetíti ki, ezért a Waldorf babáknak az arca nincs részletesen kidolgozva. Ez lehetővé teszi, hogy a gyermek képzelőereje szabadon szárnyaljon. A Waldorf babák kézzel és kizárólag természetes anyagokból készülnek, jobbára pamut és gyapjú felhasználásával, ezért nincs két egyforma belőlük, egyediek.

Dorimu miniatűr Waldorf babái

hirdetés 

hirdetés 

Képek forrása: etsy Dorimu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × négy =

hirdetés