Kreatív varrónő Komáromból: Marianna kézzel kötött, géppel varrt egyedi táskái

Szerencsés vagyok. Azzal foglalkozhatom, amit szeretek.

Gyenesné Baracsi Marianna

Gyenesné Baracsi Marianna kézműves vállalkozó, Komáromban él. Nagyon ért ahhoz, amit szeret. Nem hobbialkotóként vált keresett kézművessé – már gyerekkorában komolyan érdeklődött a szabás-varrás, kötés iránt.

Tíz éves volt, amikor megtanult kötni, majd ruhaipari szakközépiskolában érettségizett. Kihívásokat persze így is jócskán rejtett ez a kreatív pálya – önállósodni, egyedül boldogulni régebben sem volt egyszerű.

– Elég nehéz volt megtalálni a stílust, amivel azonosulni tudok, ami engem igazán jellemez, sok mindent kipróbáltam. Hiánypótló termékeket szerettem volna készíteni, így sok-sok kísérletezés, tervezgetés után megszülettek a filc és a kötött táskáim.

 

 

Mariannától a patchwork technika sem áll távol, transzferálással is díszít textil lakberendezési kiegészítőket (ld. a karácsonyi díszpárna), de a táskái igazán különlegesek.

Kötött táskáinak borítása kézi kötéssel készül, ennek megfelelően mind színvilágukban, mind a kötéstípust illetően változatosak, nőies, látványos kiegészítői az öltözéknek. Letisztult filc táskái is formatervezettek, modern megjelenésűek. Marianna a filcet és a kötött anyagot is szívesen kombinálja egy-egy táskán. 

 

A kötött táskák kímélő programon moshatók. Vizesen formára igazítva száríthatók.

– A legtöbb táska belsejében cipzáras zseb található. Külön figyelek arra, hogy a táska színéhez, kinézetéhez passzoljon a bélés. Nagyon népszerűek a laptop táskák, ezeket kötve és filc anyagból is készítem. Parafa tablet- és telefontokot is találni nálam, egyedi kéréseket is örömmel teljesítek. Mindig nagy kihívást jelent, hogy az elképzelt táskát, neszeszert el tudom-e készíteni az elképzeléseimnek vagy a megrendelő kérésének megfelelően, mivel mindegyik egyedi darab.

Kézműves vásárokon is jelen vagyok, szeretek személyesen találkozni az érdeklődőkkel. Facebook oldalamon igyekszem hírt adni aktuális munkáimról, vásári megjelenéseimről.

 

Marianna Shop a Facebookon >>

 www.mariannashop.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + hat =

hirdetés