Miért éri meg neked is bio kozmetikumokra váltanod? (x)

A különféle bio kozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezen pedig nem is csodálkozhatunk, hiszen számtalan előnyük van a megszokott, szintetikus kozmetikai szerekkel szemben. Egy időben leginkább csak a különféle allergénekre érzékenyek körében voltak elterjedtek, azonban mára már mindenki előszeretettel alkalmazza őket. Íme, egy pár nyomós érv arra, hogy miért éri meg számodra is adni egy esélyt ezeknek!

Allergének

Akik komoly allergiában szenvednek, azok számára a bio kozmetikumok valószínűleg alapvetőnek számítanak. Az allergia viszont csupán egy túlzott immunreakció a szervezetünk részéről valamilyen idegen anyagra. Ezért az adott anyag rendkívül kis mennyiségben van jelen a szervezetünkben, talán észre sem vesszük a folyamatos, de enyhe allergiás tüneteket. Mikor viszont ez az anyag felhalmozódik, igencsak drasztikus hatásokat tapasztalhatunk. A különféle mesterséges kozmetikumok esetében nem csupán márkánként, de termékenként más-más összetevőkkel találkozhatunk. Ez azt eredményezi, hogy sohasem tudhatjuk egy általunk használt termék mit is tartalmaz pontosan. Ha azonban elég ideig használjuk, akkor igencsak kellemetlen meglepetéseket tapasztalhatunk. Ezzel pedig nem csak a megjelenésünk, de az egészségünket is komolyan kockára tesszük. A biotermékek esetében viszont olyan természetes összetevőket alkalmaznak, amelyek között azonnal kiszúrhatjuk, ha bármelyikre allergiásak vagyunk.

Toxikus anyagok

Nem kell allergiásnak lennünk ahhoz, hogy szervezetünket rosszul érintse a számtalan toxin, amelyeknek kitesszük a különféle kozmetikumok révén. A méreganyagok a szervezetünkben felhalmozódva ugyanis csökkentik az immunrendszerünk védekező képességének hatékonyságát. Ezek az anyagok jóformán legyengítik a szervezetünket, ha felhalmozódnak – így sokkal könnyebben fáradunk el vagy betegszünk meg.

Árak

Mielőtt még a környezettudatosság és az egészségközpontúság valóban fontos irányadóvá váltak volna a társadalmunkban, elég nagy volt a szakadék a biotermékek és a laborban szintetizáltak ára között. Manapság azonban a bio kozmetikumok is jóval olcsóbban fellelhetőek, mint régen. Tehát szinte már nincs is különbség a mesterséges és bio kozmetikumok ára között, ha előbbiből sem a legolcsóbb, legrosszabb minőségű termékeket keressük. Tehát például egy bio sampon a hónapra ugyanannyiból kijön, mintha egy márkásabb, de vegyszerekkel telit vennénk.

Környezetvédelem

Valószínűleg sokat hallottuk már, hogy a különféle kozmetikumokat állatokon tesztelik… Ha ez egy-egy mesterséges készítmény esetében még nem is volna igaz, akkor is olyan szennyező anyagok termelődnek az előállításuk alatt, amelyek komoly mértékben károsítják a környezetünket. Így tehát ha számunkra is fontos a körülöttünk lévő élővilág megóvása, akkor aktívan tehetünk ezért. Ráadásul nem is kell komoly erőfeszítéseket tennünk, épp elég, ha a megszokott kozmetikumainkat környezetbarát biotermékekre váltjuk le – például a N.A.E. természetes készítményeire.

(x)

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy − nyolc =

hirdetés