Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (1.)

Manapság, amikor egyre többen egyre ritkábban veszünk a kezünkbe tollat, amikor gondolatainkat a számítógép, az okoskészülékek billentyűzetével visszük fel a virtuális felületre, vajon mennyire van létjogosultsága a grafológia tudományának? Mi mindenre lehet következtetni a kézírásból? Lókiné Csarankó Melinda grafológus arra vállalkozott, hogy kézírásuk alapján bemutatja az Életszépítők Magazin szerkesztőit, állandó szerzőit. Mi pedig vállaltuk, hogy az elemzéseit közzétesszük.

Mesterházy Mónika kézírásának elemzése. A duktor balkezes, szellemi foglalkozású.

A vizsgálat menete

Mivel az iratot elektronikusan kaptam, ezért a vizsgálatot szemrevételezéssel és gépi nagyítással végeztem.

Megállapítások

Mesterházy MónikaA duktor (írásmintát adó személy) jól egyensúlyoz észérvek és érzelmek között. A hagyományokat, tradíciókat, társadalmi konvenciókat az időben előrehaladva egyre inkább tiszteletben tartja.

Gondolkodása gyors és szintetizáló. Az évek folyamán lett mind a gondolkodása, mind a munkája egyre gyorsabb. Bár nyitott a szellemi zóna ismeretei iránt, mégis leginkább gyakorlatiasság jellemzi, ezért a mindennapi életben jól eligazodik. Gondolati, fogalmi tisztánlátása és lényeglátása fejlett, szellemi önállóság is jellemzi. Kritikai érzékből sem szenved hiányt, megjegyzéseit a hozzá közel állókkal közli is. Nem szereti túlkomplikálni a dolgokat, az egyszerűsítés igénye jelen van a gondolataiban és a tetteiben is.

Erős önkontrollt gyakorol életének minden területén, de leginkább a munkájában, erre utal az is, hogy túlbiztosítja magát. Akaratos személyiség, ezért hajlamos időnként rátelepedni környezetére, és akaratát rájuk erőltetni. Jó megfigyelő- és koncentrációs képessége van, valamint remek memóriával rendelkezik. Véleményformálásában racionális, de az érzelmek jelenlétével együtt. Asszociációs és kombinációs készsége fejlett.

reszlet1aMunkáját nagyon szereti, munkavégzése gyors, lendületes, a tervezésre nagy hangsúlyt fektet, de gyakorlatiassága miatt a megvalósítást mindennél fontosabbnak tartja. Energiáit nagyvonalúan osztja be. Ez azt is jelenti, hogy hogy egy folyamat elején a nagyobb lelkesedés miatt nagy energia-befektetéssel veti magát bele a feladatba, ezért a folyamat végére csökkennek, vagy elfogynak azok. Az aktív időszakok közé ezért szeret nagyobb pihenőket beiktatni. Önállóan és csapatban is kiváló munkaerő, mivel teljesítménycentrikussága hatással van a munkatársaira is. Önálló ötletekkel és megoldásokkal rendelkezik.

Sikerorientált és dinamikus személyiség. Munkavégzése során kezdeményező és kockázatvállaló. Önfejlődési képességeinek kibontakoztatása fontos a számára. Úgy érzi, hogy a munkája csak akkor jó, ha azzal ő maga is elégedett. Ennek érdekében hosszú kontrollfolyamatokat hajt végre, precizitásra törekszik. Az elmélet és a gyakorlat nála teljesen szinkronban van. Jó vezetési képességekkel rendelkezik.

Alapvetően zárkózott személyiség, az igazi énjét csak a hozzá legközelebb állók ismerik, ugyanis csak nekik nyílik meg időnként, a lelke legmélyébe csak a számára nagyon közel állókat engedi betekinteni. A külvilág számára nyitottnak, társaságkedvelőnek tűnik, ami egy bizonyos mértékig igaz is, de közben önállóságát teljes mértékben őrzi. Más embereket tiszteletben tart ugyan, de kellő távolságtartás mellett. Bármennyire közvetlen, barátságos is, jellemzi egyfajta visszafogottság, óvatosság, bizalmatlanság is. Hajlamos az elkülönülésre is. A konfliktusokat kerüli. Rendkívül önálló. Intuitív képességekkel rendelkezik.

Céltudatos, de ezt csak egy kis területen érvényesíti, az írásminta árulkodó jelei szerint ez nagy valószínűséggel a munkája. Pénzügyekben is racionális, nem költekezi túl magát. Élménykészség és élménykeresés is jellemzi, főleg a harmónia, a fantázia, a szeretet, a nőiesség, a kreativitás, és a munka területén. Ezekben a dolgokban nagy örömét leli. Pozitív életszemléletű, de időnként hajlamos a türelmetlenségre. Ennek ellenére egy adott folyamaton belül stabil, kiegyensúlyozott a viselkedése. Fontos számára, hogy a külvilág felé mindig kiegyensúlyozottságot mutasson, még ha ez adott esetben nem is így van. Természetes, spontán megnyilvánulásait csak a hozzá közelállók tapasztalhatják meg.

Múlthoz és az édesanyjához főződő viszonya következetes, ezzel kapcsolatban véleményét nem változtatja. A szülőkkel való kapcsolatából az látszik, hogy valamiért az édesanyja hangsúlyosan van/volt jelen az életében. Párkapcsolata valós, szeretetteli.

A duktor írásában többször feltűnik az 1-es szám. Ez az akarat, az elszántság, és az energia száma. Ez a kezdeményező, vezető típusú, büszke és önérzetes személyiséget jelöl. Ezen kívül a kettes szám is jelen van, ez szintén az erős akaratra utal, valamint a cselekvési készségre. Úgy vélem, hogy ezek is alátámasztják vizsgálatom eredményét.

Összegzés

Mónika harmonikus, pozitív személyiség, aki belső énjét nagyon óvja. Akaratos jellem, aki nagyon energikus, lendületes, impulzív, bár energiáit nem mindig tudja jól beosztani. A hozzá közel állókhoz nagyon kötődik, a többi emberrel tartja a „három lépés” távolságot. Az élet minden területén gyakorlatias, de az érzelmek is fontosak számára.

Lókiné Csarankó Melinda grafológus

Ha szeretnétek magatokról grafológiai elemzést, Melindával az alábbi e-mail címen vehetitek fel a kapcsolatot: grafomelinda@freemail.hu

Sorozatunk további részeiben Bíró Rita, Major Virág, Fodor Sándor és Limpár Imre grafológiai elemzését ismertetjük

Sorozatunk további részei…

Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (2.)

…a képre kattintva érhetők el

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tíz + tíz =

hirdetés