Mennyire hasonlít rád az otthonod? Mit hozol magaddal a gyerekkorból és mit adsz tovább?

Az otthon az alapunk. Alapja az életünknek, kapcsolatainknak, céljainknak, munkánknak, mindennek. Aki örömét leli az otthonában, az elégedettebb és sikeresebb lesz, bárhová is indul, mikor kilép az ajtón. Viszi magával a szeretetet, a biztonságot, a nyugalmat, a derűt. (Laky J. Eszter)

Hol van az otthonunk? Mit hozunk magunkkal gyermekkori otthonunkból, és mit adunk tovább? Fontosak-e a körülöttünk lévő tárgyak, színek? Mit jelent az Én-terület? Milyen a józan rend? Hogyan tudjuk megteremteni a harmóniát életmódunk és környezetünk között? Melyek az otthoni szerepeink, szokásaink? Hogyan tudjuk tartalmasabbá tenni otthoni élményeinket? Vajon hasonlít ránk az otthonunk? Ezekre is, és még sok hasonló érdekes kérdésre kaphatunk választ azt Otthonkönyvből. Laky J. Eszter, a szerző saját gondolatait a szakirodalomból és szépirodalomból vett példákkal is színesítve gyűjtötte össze azokat a szempontokat, amelyek végiggondolásával kiegyensúlyozottabbá, teljesebbé válhatnak otthoni élményeink, és boldogabbá hétköznapjaink. 

Ha azt kérnénk az emberektől, hogy nevezzék meg azt a helyet, ami számukra a legkedvesebb, szinte kivétel nélkül vágnák rá a választ: az otthonuk. Mégis, ha titokban bekukkantanánk az ablakon egy átlagos hétköznapon, nem biztos, hogy idilli hangulatot, mosolygós arcokat és csodás rendet látnánk meg. Azt az igazán jóleső, szeretetteljes otthon-érzés ritkán éljük meg, de egy kis odafigyeléssel, tudatosítással megszerezhetjük és megtarthatjuk magunknak, ebben segít az Otthonkönyv.

„Azoknak, akik boldog otthont szeretnének” olvashatjuk a könyv első oldalán, és hát ki ne szeretne boldog otthont? A kiegyensúlyozott otthonlét, a derűs hétköznapok, a jó otthoni közérzet meghatározza az otthonunkon kívüli tevékenységekhez való hozzáállásunkat is. A szerző célja, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket, melyek végiggondolásával megszépíthetők az otthon töltött pillanatok: mit hozunk magunkkal gyermekkori otthonunkból, és mit adunk tovább.

Otthonlétünk minőségét több, egymással szoros kapcsolatban lévő tényező befolyásolja, de a saját elégedettségünk kulcsa elsősorban mi magunk vagyunk. Saját otthoni élményeinkért mi felelünk, a mi dolgunk széppé, meghitté tenni. Nagyon sokfélék vagyunk, és nagyon sokféleképpen használjuk otthonunkat, de a fő célunk mindannyiunknak az, hogy otthonunkban biztonságra, szeretetre, jókedvre, feltöltődésre leljünk. A jól funkcionáló, stresszmentes otthonhoz nincsen kész recept, mert az összetevőkből mindenki a maga igényeinek megfelelően válogathat, de léteznek olyan praktikák, jó tanácsok, amelyek úgy működnek, mint nagymamáink receptes füzeteiben a lábjegyzetek: ha nem vesszük figyelembe őket, a végeredmény sosem lesz az igazi.

Olvassátok szeretettel, és töltsétek meg szíveteket, otthonotokat igazi és szép élményekkel! Cél, hogy a könyv elolvasása után más szemmel nézzük, másként értékeljük és használjuk életterünket. A kulcs a mi kezünkben van. Ha saját otthonunkban rátalálunk a békére, annak jótékony hatását érezni fogjuk az ajtónkon kívül is. A biztonság, a szeretet, a nyugalom érzése elkísér bennünket mindenhová.

A szerző bemutatkozása

Laky J. Eszter vagyok, otthon-pszichológiával foglalkozom. Örülök, hogy pszichológusként egy olyan területtel találtunk egymásra, ami bár mindenkit érint, még sincs igazán a köztudatban. Életminőségünk megóvásáért otthonunk is sokat tehet, ha tudatosan, pszichológiai szempontokat is figyelembe véve tervezzük, alakítjuk. Tanácsaimmal, cikkeimmel azoknak segítek, akik szeretnék, hogy életmódjukhoz igazodó, kapcsolataikat segítő otthonuk legyen. Életünkben vannak olyan állomások, amikor különösen sokat jelenthet egy otthon-pszichológus tanácsa, ilyen például a költözés, az új otthon kialakítása, babavárás, iskolakezdés vagy a testvér érkezése. A Tuti Szoba weboldala: www.tutiszoba.hu

A kötetről

Cím: Otthonkönyv
Szerző: Laky J. Eszter
Terjedelem: 104 oldal
Borító: keménytáblás
ISBN: 978-963-12-4130-3

Tovább a megrendeléshez >>

Nyitókép: 4betterhome.com | Illusztrációk innét

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − hat =

hirdetés