Panírozott káposztaszeletek mustárszósszal – Gasztrobloggerek kedvenc receptjei (11.)

György Ottilia Ottis

György Ottilia

György Ottilia vagyok, az Ottis főz blog írója. A blogolást közel nyolc éve azért kezdtem el, hogy összegyűjtsem a receptjeimet, egyfajta online receptes naplónak szántam. Szeretek új ételeket, ízeket, kombinációkat kipróbálni, szerencsés vagyok, mert kis családom tagjai örömmel kóstolgatják a főztömet. Mindenevőnek tartom magam, de imádom a különleges kombinációkat is. Úgy gondolom, a főzés világa határtalan, rengeteg ételt és különlegességet kell még elkészítsek életem során. Időközben úgy alakult, hogy egy gasztroújságnak, az Erdélyi Konyhának is dolgozom, így napjaim jelentős részét tölti ki az ételek elkészítése, lefotózása és receptek szerkesztése. Szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és hálás vagyok azért, hogy ebbe az irányba vezetett életem útja.

Takarékosságra és szezonalitásra törekszem, ugyanakkor próbálom az egyensúlyt tartani a hagyományos ízvilág és a különlegesebb ízek között. Nem szeretem az egyoldalú táplálkozást, szívesen kipróbálok más népek konyhájából származó ételeket, ugyanakkor a magyar vagy erdélyi konyha ízeit is megőrzöm. Nagyon sok számomra kedves és kedvenc ételem van, ezek közül egy régi erdélyi szakácskönyvből származó receptet ajánlok.

hirdetés 

hirdetés 

Panírozott káposztaszeletek mustárszósszal

Hozzávalók

gyorgyottilia21 fej káposzta

köménymag, só, bors

liszt-tojás-zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Mustárszószhoz

10 dkg vaj

fél dl tejföl

fél dl tejszín

4 tojássárga

2 evőkanál magos mustár

kevés citromlé

Elkészítés

A káposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük, leszedjük szépen a szeleteket róla, majd 3-4 szeletet egymásra rakunk, lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

A szószhoz 5 dkg vajat a tejföllel, a tejszínnel és a tojások sárgájával gőz fölött, állandó kavarás mellett sűrűre főzünk, majd amikor elég sűrű hozzákavarjuk a megmaradt 5 dkg vajat, a mustárt, kevés sót és citromlével ízesítjük.

Fotók, recept: György Ottilia | Ottis főz >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − nyolc =

hirdetés