A vidéki élet több mint hét csodája. Lovak, pumik, rackajuhok és még sokan mások. Salföldi Major. Ökogazdaság a Káli-medencében

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legértékesebb gyöngyszeme a Káli-medence. Salföld a gyönyörű tájegység egyik kis települése, takaros, stílusos házakkal, nyaralókkal. Határában található a Kőtenger, a Pannon-tenger aljzatának maradványa – a kövek megőrizték az egykori élőlények – csigák, kagylók – elmeszesedett maradványait. A település melletti erdő román-gótikus pálos kolostor romjait őrzi. A falu határában található továbbá a magyar háziállatok legjavát bemutató Salföldi Major, melyet 1997-ben alapított a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóság. A Majorban egy működő gazdaságot és számos őshonos magyar háziállatfajtát láthatnak a látogatók, köztük rackajuhot, szürkemarhát, népes baromfiudvart, magyar kutyafajták közül komondort, kuvaszt, pulit, pumit, mudikat, nem utolsó sorban sok-sok lovat.

A gyönyörű táj, a történeti-építészeti kincsek önmagukban is lenyűgözőek, ám pusztán a Majorban is órákat el lehet tölteni. Családdal különösen érdemes a Majorban vendégeskedni – itt tényleg minden megtalálható, ami egy városi gyereknek hatalmas élményt jelent. A kisebbeket tájba illő, öko játszótér várja. Lehet lovagolni (vezetőszáron is lovon vagy pónin), kocsikázni, lovasbemutatókat is rendszeresen tartanak. Említésre érdemes a Salföldi Major fűszer-és gyógynövénykertje, a hagyományos mezőgazdasági eszközöket és régi járműveket bemutató gép-, szekér- és kocsikiállítás. A Regényes Park című fotótárlatot sem érdemes kihagyni: az 1900-as évek első évtizedeiből való tájképfotókhoz Molnár László fotóművész 2000-ben készített képanyagot. A fotópárok jól tükrözik a Balaton-felvidéken a XX. században végbement változásokat.

Fotóink 2017. július 4-én készültek – kattintva nyithatók meg nagy méretben

 

Elérhetőség, megközelítés >>

Nyitva tartás >>

Árak >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − 17 =

hirdetés