Segítség anyatejes tápláláshoz: szoptatási kalauz webajánlóval. Szervezetek, tanácsadók, önsegítő csoportok

Manapság már számtalan szervezet, oldal, csoport foglalkozik azzal, hogy szakértői kísérettel hozzásegítsék az édesanyákat a sikeres szoptatáshoz. Elég csak beírnunk a keresőbe és láthatjuk, hány cikk született már azért, hogy megértsük annak az ősi ösztönnek a folyamatát, mit is jelent az anyatejes táplálás.

Hiszen a modernkor racionális emberének tudnia és értenie kell, mi hogyan működik a szervezetében ahhoz, hogy merjen hagyatkozni belső megérzéseire, intrinzik (önjutalmazó) motivációira. Ez teljesen rendben van így, emiatt nem szabad magunkat hibáztatni.

Szerencsére egyre több a szoptatás természetével kiemelkedően foglalkozó szakember (perinatális szaktanácsadó, védőnő, szoptatási/laktációs tanácsadó, gyerekorvos, szülésznő, gyógyszerész, dúla), akiknek hála elérhetővé vált számunkra számos támogatási forma, amelyet egy szoptatni vágyó édesanya igénybe vehet. A kizárólagos, hosszan tartó vagy tandem szoptatás nem szerencse kérdése, csak meg kell ismernünk, hogyan működik a testünk, mit igényel a babánk és megtalálni az optimális utat az összecsiszolódáshoz.

Éppen ezért most nem az anyatej összetételét, komplexitását, reprodukálhatatlan hatásait áll szándékomban felsorolni, hanem egy úgynevezett Szoptatási kalauzt szeretnék bemutatni, amely összeszedi azokat az oldalakat, ahol segítséget kaphatunk online, telefonon vagy személyesen és bemutatja azokat a csoportokat, ahol akár anonim is feltehetjük kérdéseinket.

La Leche Liga

Önkéntes szoptatási tanácsadók, akiknek édesanyaként az a céljuk, hogy minél többen tudjanak a saját környezetükben is segíteni azoknak az anyáknak, akik szoptatni szeretnék a babájukat. Weboldaluk: http://www.lll.hu

Szoptatásért Magyar Egyesület

Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadók, akik végzettségüket tekintve lehetnek orvosok, nővérek, védőnők, szülésznők, pszichológusok, egészségnevelők, szociális munkások és egyéb segítő-foglalkozásúak. Weboldaluk: https://ibclc.hu

Információk, cikkek és videók a szoptatás mechanizmusáról, fontosságáról, komplexitásáról

http://szoptatas.info

https://szoptatasportal.hu

https://hordozo.hu/szoptatas_1

http://www.rekamorvay.com/magyar

Facebook csoport

Szoptatási tanácsadás – kérdezz-felelek

Az egyik legnagyszerűbb szoptatással foglalkozó segítő csoport, ahol szakemberek válaszolnak a kérdéseinkre és rengeteg hasznos információ is megtalálható. Itt érhető el >>

Első kisbabámmal a sikeres szoptatáshoz vezető út göröngyös volt és könnyekkel teli. A csupa jó szándékú tanács cunamiban elveszve, fejvesztve próbáltam rájönni, hogy lehet a világ legtermészetesebb dolga ennyire bonyolult. Ekkor találtam rá – még időben – a megfelelő segítségre, így kislányom több, mint két évig igény szerint szopizhatott.

Jelen Szoptatási Kalauzt tehát az én személyes élményem és későbbi kutatómunkám eredményeképp állítottam össze – mondhatnám a teljesség igénye nélkül. Hiszem és remélem, hogy ezen segítő anyagok száma csak növekedni fog a jövőben.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − kilenc =

hirdetés