Országtorták 2020-ban: Kíváncsiság és Szentivánéji álom. Augusztus 14-től adják közre a tortákat kínáló cukrászdák listáját

Füredi Krisztián cukrászmester alkotása, a „Curiositas – Kíváncsiság” fantázianevű torta lett Magyarország tortája 2020-ban, a cukormentes országtorta pedig a „Szentivánéji Álom” a JÓkenyér cukrászat csapatától.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 14. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnephez időzítve. 

„Curiositas – Kíváncsiság”

Az országtorta 2020-ban a „Curiositas – Kíváncsiság” fantázianevű cukrászremek, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterétől,  Füredi Krisztiántól. A fiatal cukrász az elmúlt évek versenyeinek rendszeres résztvevője.

A torta fő összetevői a mandula, a mogyoró, a csokoládé, közéjük csempészte be Füredi Krisztán az egyik kedvenc alapanyagát, a birsalmát, amely a magyar gasztronómiai kultúrában évszázadok óta jelen van.

– A „Curiositas” latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkettő igaz a nyertes tortára, melyet izgalmas, újszerű ízkombináció jellemez. Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé az idei országtortát. A birszselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette teljessé, így sikerült a legszebb arcát kihoznia a gyümölcsnek – írja a cukraszat.net.

 

Szentivánéji Álom

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.

2020-ban a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata győzött a Szentivánéji Álom tortával. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

A hozzáadott cukor nélkül készült Szentivánéji Álom szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kalóriát tartalmaz.

 

Az országtortát árusító cukrászdák listája 2020. augusztus 14-én kerül ki a www.cukraszat.net oldalra, a lista augusztus 18-ig napról napra bővülni fog. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 16 =

hirdetés