Sütőtökös bulgur saláta
Ízletes és laktató saláta, sütőtökkel, friss salátával, fehér sajttal, bazsalikommal, pirított mogyoróval, dióval, bulgurral.
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg bulgur
30 dkg sütőtök
3-5 dkg krémfehérsajt vagy fetasajt
3-4 bazsalikomlevél
kb. negyed jégsaláta
egy marék törökmogyoró, dió vegyesen (serpenyőben megpirítva)
Öntethez
3 ek olívaolaj
1 ek citromlé
1 tk méz
só, bors
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, olívaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben puhára sütjük (sütési idő kb. 15 perc).
A bulgurt forrásban lévő sós vízben puhára főzzük (kétszeres mennyiségű vízzel).
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, a mogyorót.
A krémfehérsajtot morzsoljuk apróra.
A jégsalátát tépjük vagy vágjuk apróra, a bazsalikomlevelekkel együtt.
Végül készítsük el a dresszinget: keverjünk ki egy evőkanál citromlevet 3 evőkanál olívaolajjal és egy teáskanál mézzel. Sózzuk, borsozzuk.
Állítsuk össze a salátát: a bulgurt keverjük össze a megsült sütőtök kockákkal, a salátával és a bazsalikommal majd forgassuk össze az öntettel, végül szórjuk rá a sajtot és a pirított magvakat.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.