Húsz kiló mínusz hatalmas pluszokkal. Még nem kockás a hasam, de a genetikai adottságaimhoz képest nagyon is csinos vagyok! Kitty boldogsága

Kitty nem először kerül nálunk címlapra. Jól áll neki. Ha 12 éve ezt valaki megjósolja, bizonyára kineveti az illetőt, esetleg visszakérdez:

ez most célzás az alakomra?

Tizenhat évesen 165 centijéhez 72 kiló társult. Nem akart duci lány maradni, kitartó munkával húsz kilótól szabadult meg. Klasszikus értelemben most sem modell alkat, de a teste átalakult, izmos, és már rég nem akarja megerőszakolni önmagát. Egészséges a testképe, tisztában van a genetikai adottságaival. Tapasztalatait felhasználva már másokat segít abban, hogy elérjék önmaguk legjobb kiadását. 

Kitty most Mallorcán pihen, a Földközi-tenger partján jegyezte le gondolatait.

***

Életem eddig legnagyobb eredményének tartom, hogy összhangban és harmóniában tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és mások hiányosságait. Távolról sem nézek ki úgy, mint amit célul tűztem ki, de beláttam, hogy a genetikai adottságaimhoz képest nagyon is csinos vagyok.

Sokan tekintenek rám példaként, mert nem bort iszom, miközben vizet prédikálok. Sok mindenen átmentem és megyek a mai napig, ahogy a hozzám fordulók is. (Még) nem kockás a hasam, ám a hitelességem záloga sokkal inkább az őszinte empátia és a saját tapasztalat. Amit igyekszem is megosztani, s ha csak egy kicsit is könnyebbé teszem mások útját ezáltal, már attól is boldog vagyok.

Nem adnám semmiért a boldogságot és tapasztalatot, ami bennem van, mert tudom, hogy amit ezen a kihívásokkal teli úton szereztem, sokkal értékesebb, mintha csak ajándékba kaptam volna.

Tizenhat évesen 20 kiló súlyfelesleg volt rajtam. Most 28 éves vagyok. Ha akkor nem változtatok irányt, ki tudja…lehet, hogy most a hotelszobában inzulinoznám magam, utána megennék rá pár vigaszsütit, ahogyan itt páran teszik. Látom, mert ott vannak a nyomok a testeken, a fekélyek, a tű nyomai… Az ételeiket mégsem válogatják meg. Miért nem figyelnek magukra? Mi választjuk a körülményeket, mindenkinek van választása.

Amíg nem úgy táplálod a tested, hogy a legjobbat kapja, addig azt hiszed, minden úgy jó, ahogy van. Olyan ez, mint amikor évekig jársz egy fodrászhoz, akiről azt hiszed, jó fodrász. Aztán valamilyen oknál fogva kipróbálsz egy másikat és összehasonlíthatatlan a kettő, szinte másik dimenzió. S már eszedbe sem jut visszamenni a régihez.

A magas sejtvitalitás nem egyenlő azzal, hogy reggel a kávé hozza meg a kedved az élethez és a negyedik után alig lehet lelőni, mert pörögsz a koffein stimuláló hatásától. Nem ziziként kell pörögni, hanem meg kell élni az adott pillanatot egy kellemes ritmusban.

A legjobban azt szeretem magamban, hogy a körülöttem lévők szeretnek velem lenni. Nincs annál jobb érzés, mint harmóniában lenni és ebből másoknak adni.

Smeller Kitty korábbi írásai >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − tizenhárom =

hirdetés