Színes hajtincseket szeretnél, de csak egy napra? Tapasztalatok a hajkrétáról és a 24 órás színező spray-ről

Pink, kék, zöld, rózsaszín, netán színátmenetes hajtincseket szeretnél, de csak egy napra? Természetesen erre is van már megoldás! Kipróbáltam a hajkrétát és a hajszínező spay-t. Mindkettő azonnali megoldást kínál és az élénk színek egy alapos hajmosással eltüntethetők. Használat előtt azonban nem árt tudni ezt-azt. 

Először is azt, hogy az extrém színekkel kecsegtető 24 órás hajszínező spray-k nem nevezhetők – sajnos – környezetbarátnak, így aki kizárólagosan a természetes megoldások híve, annak ez a lehetőség nem jöhet számításba. Nekik az alábbi összeállítást ajánlom

Mi az a hajkréta?

Egy speciális púder, por állagú hajszínező, ami kifejezetten erre a célra használható. Több gyártó is kínál ilyet, célszerű azok közül választani, melyek bőrbarát, illatanyag-mentes, természetes ásványokat, paraffinolajat és pigmenteket tartalmaznak. Szétnyitható kis púderes tégelyben kaphatók, melynek az egyik oldala szivacsos, a másikban a hajkréta található. Kinyitva egy vékonyabb hajtincset kell a kréta és a szivacs közé illeszteni a hajtőtől kiindulva, majd a tégelyt össze kell zárni s így kell végighúzni a hajtincsen. Rögtön látható az eredmény – a kréta azonnal élénk színűre színezi a hajat, bár minden hajtípuson más-más intenzitással jelenik meg a szín. A világos és a sötét hajat is beszínezi, a világos hajon a sötétebb színek, a sötét hajon a világosabb, erőteljesebb színek érvényesülnek jobban.

Festés előtt ajánlott papírtörlőt helyezni a vállra, mert a kréta eléggé poroz. A szín intenzitásától függően a művelet 2-3 alkalommal megismételhető.

A hajkréta hátránya, hogy megfogja a ruhát, az arcbőrt, az ujjakat is, mindent, amivel a haj érintkezik. A párnát is beszínezi, ezért célszerű lefekvés előtt kimosni a hajból. A festék szerencsére könnyen eltávolítható, de ezzel a kellemetlenséggel mindenképp számolni kell. A hajkréta pumpás hajlakkal tehető tartósabbá, de így is hamar fakul.

24 órás hajszínező spray

Pink hajkrétával festett tincsek

Az általam kipróbált egynapos színező spray sem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket. Macerásabb vele a hajat színezni, mint a krétával, hisz ügyelni kell többek között arra, hogy a színezőből egyenletesen jusson mindenhova úgy, hogy mindeközben a hajtövet ne színezze be. Teljes haj színezésére már csak kiszerelésénél fogva sem alkalmas (a hajkréta sem), tincseket, hajvéget lehet színezni vele. Általánosságban elmondható, hogy nehezebb vele elérni azt az erőteljesebb árnyalatot, amit hajkrétával elsőre megkapunk; kevésbé intenzív a színező hatása.

Ahogy a kréta, ez is szárítja a hajat (saját tapasztalat), s bár nem poroz, ugyanúgy befog mindent, ami a hajjal érintkezik, mint a por állagú színező.

Mi van, ha mégsem lehet eltávolítani egy hajmosással? Ettől nem kell tartanod. A festék pár óra alatt kifakul anélkül, hogy vízzel érintkezne. Arról nincs tapasztalatom, milyen bőrig ázni hajkrétás vagy spray-vel színezett hajjal…látványos lehet.

Milyen instant megoldások jöhetnek még számításba? Léteznek úgynevezett professzionális hajkréták is, melyek állítólag nem hagynak nyomot a bőrön vagy a ruhán, de ezek magasabb árkategóriát képviselnek.

S ha már haj, hajtőszínező festék – spray – is létezik már festett hajra, sőt, hajtőszínező spirál is, a szempillaspirálhoz hasonló kiszerelésben.

A hajfestékipar nem támogatja az őszülést…

Bizonyos életkor után a nők a hajfestést kényszerként élik meg: az ősz hajszálakat el kell takarni! Kevesen merik negyvenesként, ötvenesként felvállalni természetes hajszínüket, ráadásul hosszadalmas és macerás folyamat festett hajról újból természetes hajszínre váltani. A mákos haj is lehet ápolt és sokkal kíméletesebben lehet színezni…ha nem áll jól, vissza lehet térni a hagyományos festéshez, egy próbát mindenesetre megér szerintem. A hónapokig tartó lenövési szakasz kellemetlenségeit fodrászok hajfestési trükkökkel tudják áthidalni. 

https://eletszepitok.hu/henna-indigo-szenna-hajfestes-termeszetes-anyagokkal/

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 16 =

hirdetés