Tepsiben sült palacsinta, cseresznyével
A palacsintatészta gyorsan kikeverhető. Ha sűrűre készítjük a masszát, tepsiben is megsüthetjük az egészet. Bármilyen – nem extrán lédús – friss gyümölcsöt szórhatunk a tésztába.
Hozzávalók
10 dkg finom búzaliszt
10 dkg zabpehelyliszt (készíthető csak finomlisztből is)
3 tojás
1 csipet só
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
fél tasak vaníliás cukor
2 evőkanál barnacukor
20 dkg friss cseresznye kimagozva (készíthetjük felkockázott, hámozott almával, málnával, eperrel, kimagozott meggyel)
Elkészítés
A hozzávalókból sűrű palacsintát keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt jénai tálba vagy magas falú tepsibe öntjük (a massza szétterítve 1-1,5 centi magas legyen), majd rászórjuk a friss gyümölcsöt és előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük.
Az epres változat
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.