Több, mint patchwork | Varrógéppel komponált színes textilcsodák Kincsestől

Rozsnyai Mariann művészi igénnyel, kifinomult érzékkel bánik a textillel; öröm nézni a keze közül kikerülő munkákat! Főleg táskát, textilképet, párnahuzatot, notebook- és telefon tokot, könyvjelzőt tervez és varr. Küldetésének a szem és lélek gyönyörködtetést tartja. Nemes vállalkozás, melyet maradéktalanul teljesít is. Bemutatjuk Kincsest és néhány mesés alkotását!

Rozsnyai Mariann vagyok. Textillel dolgozom. Kicsi gyerekkorom óta szeretem a színeket. Emlékszem, nagyanyám színes terítőket hímzett, ő tanított meg a színek harmóniájára.

Régóta varrok

Amíg a gyermekeim kicsik voltak, neki készítettem ruhákat. Aztán pár éve egy barátom kérésére varrtam egy táskát. Nagyon tetszett neki. Megkért, hogy varrjak még egyet, amit ajándékba szeretne adni.

Először hagyományos foltvarrással készültek, de azt unalmasnak találtam. Elkezdtem kísérletezni, a négyzeteken, háromszögeken kívül merészebb formákkal, összetettebb alakzatokkal. A foltvarrást és a rávarrásos technikát ötvöztem, majd fonalakat, gyöngyöket, flittereket is kezdtem használni. Az évek alatt kialakult a stílusom. Táskákon kívül képeket, párnákat is kezdtem tervezni, varrni.

Minden színt szívesen használok, de a zöld, a sárga, a türkiz és a lila, amit igazán szeretek. Kedvenc motívumom a virág.

Természetes, kizárólag szövött anyagokkal dolgozom. A színtartóság rendkívül fontos, termékeimet lehet mosni, akár mosógépben is.

Minden darab a tulajdonosára van szabva

Sok kérdésem van a megrendelőhöz, ezen információk birtokában ülök neki egy-egy munkának.

Csodálatos kikapcsolódás alkotni, elkészülni, s látni a megrendelőn, hogy tetszik neki. Így gyönyörködtetem magamat és másokat is egyszerre… Megéri!

 

 

Munkáimat itt lehet megnézni

Kincses a Facebookon

Levél Mariannak >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + 7 =

hirdetés