Természetesen szép ékszerek, dekorációk, kiegészítők: Flow by Flo W. Bemutatkozik az alkotó

Fából készült, kézzel festett ékszereket, kiegészítőket és dekorokat takar a Flow by Flo W. márkanév. A „Flo” a Flóra keresztnév rövidítése. A Flow pedig többet jelent kreatív szójátéknál, mivel ez a pszichológiából átvett fogalom magába sűríti Flóra alkotói hitvallását. A flow-élmény fogalma Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas magyar-amerikai pszichológus nevéhez fűződik, és egy különleges belső állapotra utal. A flow-ban lévő ember teljesen elmerül abban, amit csinál, teljesen átadja magát a folyamatnak, eközben örömöt él meg és energiával telítődik. Ezt az élményt Csíkszentmihályi a folyó természetes, szabad mozgásához hasonlította, innen származik az elnevezés.

A legtöbb alkotó, így Flóra számára is flow-élmény a kreatív munkafolyamat; alkotásai természetesek, harmóniát közvetítenek. A Flow by Flo egy mindannyiunk számára nehéz időszakban született meg, 2020 tavaszán, amikor is a járványhelyzet erősen korlátozta a mozgásterünket. A felszabadult idő ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy Flóráéknál elkezdődjön valami új.

– Grafikusként végeztem, a párom fotós-operatőr. Egyik közös munkánk során találkoztunk a lézervágás technikájával, nagyon megtetszett, beindította a fantáziámat. Elkezdtem ötletelni azon, hogyan tudnám a technológiát grafikusként alkalmazni. Így jött az ötlet, hogy ékszereket, kiegészítőket tervezzek, készítsek. Régóta megvan bennem a fának a szeretete, apukám ugyanis faipari mérnök; gyerekkorom óta körbevettek szép, fából készült dolgok, bútorok, belső terek…

A Flow by Flo W. termékpalettáján fülbevalók, franciacsatok, minimalista karkötők, táskák, fatáblaportrék szerepelnek. A kiegészítőket, dekorációkat Flóra grafikus programban megtervezi, majd a lézervágó segítségével megszületik a kézzel fogható forma, majd ismét kézi munkafolyamat következik: festés és felületkezelés. A fára kerülő mintázat és szín más és más, így nem készül két teljesen egyforma darab.

– Törekszem arra, hogy az ékszerek, kiegészítők természetesek legyenek; a festés során figyelek rá, hogy a fa eredeti szépsége, mintázata minél nagyobb felületen érvényesüljön. Festés után matt védőréteget kap a fa.

Figyelemreméltóak Flóra egyedi dizájn fa táskái is, melyek hasított bőrréteggel vannak bélelve.

Ízelítő a Flow by Flo W. termékekből

 

A fotón Flóra látható saját tervezésű Flow by Flo W. táskával

 

Web: http://flowbyflow.eu
Etsy: FlowByFloW
Facebook: flowbyflowdesign
Instagram: flow_by_flo_w

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − hat =

hirdetés