Klára kerámia. Vidéki stílusú használati tárgyak, edények, kézzel festett növényi mintával. Kreatív alkotó, akinek szívügye a környezetvédelem

Plesovszki Klára kerámiakészítő és porcelánfestő Hódmezővásárhelyen sajátította el a kézműves mesterség alapjait, a középiskolai tanulmányok után pedig több magyarországi, majd svéd és kanadai műhelyben leste el a szakma fortélyait. Néhány év kitérő után három éve nyitotta meg saját műhelyét vállalkozóként, Békéscsabán. A közelmúltban kezdte újra a porcelánfestést is. Vidéki stílusú kerámiákat készít, modern, egyben rusztikus érzettel, kifinomult, nőies mintákkal díszíti tárgyait. Szinte minden lakberendezési stílusba beilleszthetők, variálhatók egymással.

– Fontosnak tartom, hogy szép tárgyak és harmonikus környezet vegyen körül nap mint nap. A kerámiák is ezt az igényt tükrözik. Jól használható, praktikus használati edényeket készítek. A növényi stilizált dekorok a kedvenceim, folyamatosan újabb és újabb készleteket dolgozok ki – írta nekünk Klára.

Kerámiái egyediek, fehér agyagból, korongon vagy öntési technológiával, máz alatti kézi festéssel készülnek. A festés közvetlenül a kiégetett tárgy felületére kerül, majd átlátszó mázzal vonja be, így a fizikai hatásoknak ellenáll. Klára hangsúlyozza: az általa használt alapanyagok káros anyagtól mentesek. 

– A műhely környezettudatos módon üzemel, hulladékmentesen. A csomagolóanyagok is újrapapírok, a csomagok feladásához újrahasznosított dobozokat használok. 

 

Klára kerámia a Facebookon >>

Webshop: www.klarakeramia.hu

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − kilenc =

hirdetés