Tiffany-technika modern kivitelben. Atinytrip GlassArt. Ékszerek, floráriumok a minimalizmus jegyében. Petra üvegművesként támogatja az éghajlatváltozás elleni küzdelmet

Mértani alapossággal tervezett, kivitelezett üvegtárgyak – ékszerek, floráriumok. Tiffany-technikával készülnek. Kovács Petra védjegyévé váltak, s végül megszületett az Atinytrip GlassArt márka. Modern stílusban alkot, újraértelmezte a régi kézműves technikát. Lenyűgöző változatosság jellemzi ezeket a különleges kiegészítőket, dísztárgyakat, annak ellenére is, hogy a Tiffany üvegezés folyamata – a forma és hozzá a sablon megtervezése – sajátos keretek közé szorítja a munkát. Kovács Petra bemutatkozása következik.

Mindig is szerettem alkotni, már gyerekként egyértelművé vált a szüleim számára, hogy a művészet lesz az én pályám. Az oviban is ceruza volt a jelem! Általános iskolában a rajz volt a kedvenc tantárgyam, már akkor lenyűgözött, mennyire kifejező eszköz tud lenni egy darab ceruza és papír.

Az üveggel a Kisképzőben találkoztam először 2006-ban. Nem volt teljesen zökkenőmentes a „kapcsolat” eleje. De idővel nagyon megszerettem, főleg amikor megismertem a Tiffany-technikát. Szerelem volt első látásra! Imádom, mennyi lehetőséget rejt ez a metódus!

Szüleim mindig azt tanították, hogy a kézzel készült dolgok a legértékesebbek. Gyerekként tapasztaltam meg először a saját kezű alkotások hatását másokra. Iszonyú jó érzés látni a boldog arcokat!

Kovács Petra

2012-ben végeztem üvegművesként. Elhatároztam, hogy idővel, üvegművesként fogok dolgozni. Több műhelyben dolgoztam akkoriban, ami nagyon jó tapasztalatszerzés volt.
2018 elején, elfogott az érzés, hogy nekem ezt el kell kezdenem. Most! Elkezdtem összerakni a vállalkozást. A családom és párom mindenben támogat amiért nagyon hálás vagyok nekik. Nagy öröm volt, amikor az év felére felszereltük a műhelyem. Ezt az évet már vállalkozóként kezdtem és szuper érzés!

Minden ékszerem teljesen ólommentes és 1/3 rész ezüstöt tartalmaznak. Amerikában betiltották már az ólom használatát; kifejlesztettek olyan forrasztóanyagokat, amelyek nem károsak az egészségre, kifejezetten ékszerekhez készülnek; ezekkel dolgozom.

Fő koncepcióm, a természet és a benne élő állatok iránti tiszteletem kifejezése, az üveg által. Munkáimmal, szeretném közelebb hozni az embereket a természethez. Tiffany-technikát használva valósítom meg az elképzeléseimet. Minden munkámmal támogatom a jegesmedvék védelmét a WWF-nél.

Kirándulásról szerzett növényeket, virágokat helyezek el az üvegékszereimben, illetve állatfigurákat formálok meg. Több ékszerem készült, kifejezetten egy emlékhez, akár esküvői csokorból, üvegbe foglalva a szirmot. Szeretek újat, egyedit alkotni, folyamatosan tervezni. Minden részét élvezem, az első vonaltól a csiszoláson, forrasztáson át a szerelék felhelyezéséig. Leírhatatlan érzés, amikor elkészülök egy termékkel és a kezemben tartom a kész ékszert, lámpát vagy floráriumot.

Boldog vagyok, hogy ezzel foglalkozhatok! A legjobb érzés a világon, amikor látom, mekkora örömöt szerzek valakinek a saját készítésű üvegcsodámmal.

Atinytrip GlassArt a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 2 =

hirdetés