Tűnemezeléssel készült bájos gyapjúfigurák BarbarFabric műhelyéből

Ujvári László a BarbarFabric megálmodója, mindenese. Néhány éve a szabadidejében kezdett tűnemezeléssel foglalkozni; egyedi dísztárgyakat, figurákat, játékokat készít gyapjúból aprólékos kézimunkával. Tüneményes figurák kerülnek ki a kezei közül. 

Az alkotó pihen… Újvári László gyapjú jegesmackók „társaságában”

A történet öt évvel ezelőtt kezdődött. Egy kidobásra váró birkabőr gyapját szerettem volna valami értelmes és esztétikus célra felhasználni, amikor a közösségi médiának hála találkoztam az első, tűnemezeléssel készített tárgyak képeivel. Bár magáról a technikáról akkor még mit sem tudtam, az egészséges önbizalom leküzdötte a kezdeti akadályokat és a „futószalagról” legördültek az első állatfigurák. Múzsáim eleinte a kertemben élő énekesmadarak voltak, de hamarosan nyulak és rókák lepték el az asztalomat.

A kíváncsiság rövid idő alatt szenvedéllyé erősödött bennem és szabadidőm mind nagyobb hányadát foglalta le a „döfködés”. Szerencsére családom jól tolerálta a helyzetet, így újabb és újabb ötleteket válthattam valóra ennek a tulajdonképpen egyszerű módszernek a segítségével.

Az igazi kihívás a piaci megjelenés volt a számomra, mert a marketing nem tartozik az erősségeim közé. Még ma is csak keresem a leghatékonyabb formát. Vásárokba járok és felköltöztem a netre is. Legnagyobb öröm, ha megrendelésre dolgozhatok, mások álmait megvalósítva. Nincs két egyforma alkotás, minden tárgynak személyisége is keletkezik a munka során, amit kibontani izgalmas feladat.

BarbarFabric a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 18 =

hirdetés