Romantikus, elegáns, tartós. Lenyűgöző gyöngyvirágok. Hogyan készül a különleges csokor?

Alkalmi dekorációnak, ajándékba, menyasszonyi csokor kiváltásához egyaránt különleges megoldás a gyöngycsokor. Romantikus, rendkívül látványos és tartós, ráadásul bármilyen színösszeállításban elkészíthető. A képeken látható csokrok megalkotója, Kovács Ilona Zsuzsa ismerteti a készítési folyamatot.

Szükséges anyagok, eszközök

Fél hungarocell gömb

Szalagok vagy fonalak

Ragasztópisztoly

Gyöngyfüzér

Tüll vagy selyem, illetve tetszés szerinti anyag a hungarocell gömb aljára, és gyöngyfüzér, amit a kereső által felajánlott hobbi oldalon is be lehet szerezni

A képekre kattintva láthatók a csokrok nagyobb méretben

 

Így készül

Egy 15 centis félgömbhöz 50-60 méter gyöngyfüzér szükséges. Ezt fel kell darabolni tetszés szerinti, 50 vagy 100 centis méretre; masni formára hajtogatni, majd fonallal vagy szalaggal összecsomózni; 7-8 centis gyöngycsomókat (gyöngymasnikat) kapunk.

A hungarocell gömbre virágcsokor készítéséhez alkalmas szárrészt-fogót ragasztunk (pl. néhány méretre vágott hurkapálcát).

A félgömb lapos felületét a csokor színéhez illő selyemmel, tüllel befedjük, ragasztópisztollyal körben ráerősítjük. A csokor szárrészét körbetekerhetjük szalaggal, gyöngyfüzérrel.

Az apró masni formára kötözött gyöngycsomókat ragasztópisztollyal sűrűn felragasztjuk a félgömbre.

Videón is látható a készítési folyamat

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − három =

hirdetés