Eszkábáljunk! Fogas porcelán akasztóval díszített rönkdeszkából

Egyszerű, mégis mutatós fali akasztó, melynek elkészítése nem túl bonyolult barkácsfeladat, s a szükséges kellékek is viszonylag jó áron elérhetők hozzá.

Kisebb előszobákba ideális ruhaakasztó, de kiaknázható kulcstartóként is, egyéb felakasztható holmikat is tárolhatunk rajta, melyeket szem előtt szeretnénk tartani. Tetszés szerint méretezhetjük, a hely adottságainak megfelelően.

Az akasztó alapja megmunkált rönkdeszka. Rusztikus hatású kopott deszkából is kivitelezhető. A fotón látható akasztó őrzi a fa eredeti jellegét – szabálytalan formájú, természetes hatású. A deszka csiszolt, lakkal felületkezelt, de így is rusztikus hatást kelt.

A fára lakásunk, vagy az adott helyiség stílusa, színvilága szerint választhatunk porcelán berakással díszített fém akasztót.

A fogas rögzítése sem túl bonyolult: megoldhatjuk úgy, hogy a deszka hátoldalára (mérettől függően) 1-3 csavarfejnél valamivel nagyobb átmérőjű, legalább 1 centis mélyedést fúrunk. A lyukak száját színes festékkel (temperával) bekenjük, az akasztót a falhoz igazítjuk, s a festékes pontok helyén fúrunk lyukakat a falon, a deszka rögzítéséhez (tiplit, nagyobb csavart használjunk).

A képen látható változat méretei

Hossz: 102 cm

Szélesség: 25 cm

Vastagság: 2 cm

Anyaga: cseresznye

Ötlet, szöveg: Projekt Drewno (lengyel barkácsoldal) 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × kettő =

hirdetés