Van olyan jó, és olcsóbb mint a bolti: színes gyurma készítése

Nem kell különösebben ecsetelni, hogy a gyerekek – egészen kicsi koruktól fogva – mennyire szeretnek gyurmázni. Sokféle gyurma kapható, színes, illatos, gyerekbarát, ám a legtöbb vagy nagyon drága vagy – ha olcsó – egyszer használatos. A saját készítésű sógyurma pedig hamar kiszárad, és pár alkalomnál többször nemigen lehet vele alkotni. Van más megoldás is: főzött, színes gyurmát is készíthetünk a gyerekeknek!

Hozzávalók

25 dkg liszt

2 evőkanál só

1 kávéskanál citromsav

2 evőkanál olaj

3 deciliter víz

Elkészítés

A száraz összetevőket jól elkeverem egymással, és pontosan kettéosztom. Másfél deci vízben elkeverek 1 evőkanál olajat és a kívánt színű ételfestéket. A vizet elkezdem melegíteni, és az egyik adag lisztes keveréket elkeverem benne. Pár percig kavarom, olyan lesz mint egy jó száraz puliszka, csak persze fényesebb. Leveszem a tűzről, és mikor már kézmeleg, akkor jól átgyúrom. (Ez nagyon élvezetes, mert olyan jó selymes.) Kész is!

A víz, illetve szárazanyag másik felével is így járok el, egy másik szín hozzáadásával. Tehát ez a fent említett adag kétféle színű gyurma elkészítésére elég. A gyurma levegőn szárad – ki is süthető! Nagyon kiadós, nagyon olcsó, nagyon egyszerű!

Hűtőben, lezárt dobozban tároljuk.

katboreka_portre

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

hirdetés