Van olyan jó, és olcsóbb mint a bolti: színes gyurma készítése
Nem kell különösebben ecsetelni, hogy a gyerekek – egészen kicsi koruktól fogva – mennyire szeretnek gyurmázni. Sokféle gyurma kapható, színes, illatos, gyerekbarát, ám a legtöbb vagy nagyon drága vagy – ha olcsó – egyszer használatos. A saját készítésű sógyurma pedig hamar kiszárad, és pár alkalomnál többször nemigen lehet vele alkotni. Van más megoldás is: főzött, színes gyurmát is készíthetünk a gyerekeknek!
Hozzávalók
25 dkg liszt
2 evőkanál só
1 kávéskanál citromsav
2 evőkanál olaj
3 deciliter víz
Elkészítés
A száraz összetevőket jól elkeverem egymással, és pontosan kettéosztom. Másfél deci vízben elkeverek 1 evőkanál olajat és a kívánt színű ételfestéket. A vizet elkezdem melegíteni, és az egyik adag lisztes keveréket elkeverem benne. Pár percig kavarom, olyan lesz mint egy jó száraz puliszka, csak persze fényesebb. Leveszem a tűzről, és mikor már kézmeleg, akkor jól átgyúrom. (Ez nagyon élvezetes, mert olyan jó selymes.) Kész is!
A víz, illetve szárazanyag másik felével is így járok el, egy másik szín hozzáadásával. Tehát ez a fent említett adag kétféle színű gyurma elkészítésére elég. A gyurma levegőn szárad – ki is süthető! Nagyon kiadós, nagyon olcsó, nagyon egyszerű!
Hűtőben, lezárt dobozban tároljuk.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.