Van olyan jó, és olcsóbb mint a bolti: színes gyurma készítése

Nem kell különösebben ecsetelni, hogy a gyerekek – egészen kicsi koruktól fogva – mennyire szeretnek gyurmázni! Sokféle gyurma kapható, színes, illatos, gyerekbarát, egyéb jól hangzó címkével, ám a legtöbb vagy nagyon drága vagy – ha olcsó – egyszer használatos. A házilag készített sógyurmával is az a gond általában, hogy hamar kiszárad, egy-két alkalomnál többször nemigen lehet vele alkotni. Réka-Katbo hozott nekünk egy remek receptet – főzött, színes gyurmát is készíthetünk a gyerkőcöknek! Aki kipróbálta, elégedett volt a minőségével!

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 2 evőkanál só, 1 kávéskanál citromsav, 2 evőkanál olaj, 3 deci víz

Ahogy én készítem:

A száraz összetevőket jól elkeverem egymással, és pontosan kettéosztom. 1,5 dl vízbe elkeverek 1 evőkanál olajat és a kívánt színű ételfestéket. A vizet elkezdem melegíteni, és az egyik adag lisztes keveréket elkeverem benne. Pár percig kavarom, olyan lesz mint egy jó száraz puliszka, csak persze fényesebb. Leveszem a tűzről, és mikor már kézmeleg, akkor jól átgyúrom. (Ez nagyon élvezetes, mert olyan jó selymes.) Kész is!

A víz, illetve szárazanyag másik felével is így járok el, egy másik szín hozzáadásával. Tehát ez a fent említett adag kétféle színű gyurma elkészítésére elég. A gyurma levegőn szárad – ki is süthető! Nagyon kiadós, nagyon olcsó, nagyon egyszerű, nagyon szuper!

Sajnálom, hogy nem ismertem korábban, mert míg kicsik voltak a gyerekek, folyton spórolásra kellett, hogy intsem őket, mert olyan drága ennek a gyurmának az “eredetije”.

Hűtőben, lezárt dobozban tároljuk.

katboreka_portreSzép napot kívánok!

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =

hirdetés