Vízköves a kávé- vagy a teafőző? Tisztítsuk citromsavval, ecettel!

Hogyan távolítsuk el a kávé- és a teafőzőből a vízkövet? Érdemes kipróbálni az alábbi egyszerű, pénztárcabarát és környezetkímélő praktikát!

Körülbelül havonta, vagy amikor már nagyon vízköves a főző, alkalmazzuk az alábbi módszert.

Kotyogós kávéfőző esetén: 2 evőkanál citromsavat keverjünk el annyi vízben, amennyit egy adag kávéhoz használunk. A szokásos módon, mintha kávét főznénk, főzzük át.

Teafőző, teáskanna esetén: töltsük tele a citromsavas vízzel a kannát, és forraljuk körülbelül negyed óráig.

A következő kávé-, teafőzés előtt főzzünk át egy adag tiszta vizet a főzőn, hogy ne legyen savanyú a végeredmény.

Ha nincs otthon citromsav, nyugodtan használhatunk ecetet is, hígítatlanul vagy 1:1 arányban vízzel hígítva a leghatékonyabb.

 

Hegedűs Eszter

Nyitókép: www.naturesgardencandles.com

hirdetés 

hirdetés 

Hatékony és környezetbarát: takarítsunk citromsavval!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − hét =

hirdetés