Vízköves a kávé- vagy a teafőző? Tisztítsuk citromsavval, ecettel!
Hogyan távolítsuk el a kávé- és a teafőzőből a vízkövet? Érdemes kipróbálni az alábbi egyszerű, pénztárcabarát és környezetkímélő praktikát!
Körülbelül havonta, vagy amikor már nagyon vízköves a főző, alkalmazzuk az alábbi módszert.
Kotyogós kávéfőző esetén: 2 evőkanál citromsavat keverjünk el annyi vízben, amennyit egy adag kávéhoz használunk. A szokásos módon, mintha kávét főznénk, főzzük át.
Teafőző, teáskanna esetén: töltsük tele a citromsavas vízzel a kannát, és forraljuk körülbelül negyed óráig.
A következő kávé-, teafőzés előtt főzzünk át egy adag tiszta vizet a főzőn, hogy ne legyen savanyú a végeredmény.
Ha nincs otthon citromsav, nyugodtan használhatunk ecetet is, hígítatlanul vagy 1:1 arányban vízzel hígítva a leghatékonyabb.
Nyitókép: www.naturesgardencandles.com
hirdetés ▼
hirdetés ▲
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.