A csendes, következetes, kitartó munka időszaka. Rendhagyó négyes év, avagy 2020 számmisztikai üzenete

Az elmúlt években megosztottam gondolataimat az egyes évek minőségét illetően numerológiai szempontból. Idén sem teszek másképp, bár bevallom, az egyik legnehezebb minőség a négyes, ráadásul ebben az évben különös helyzet áll elő.

A négyes év – akár személyes évről, akár globális, a naptári év számát figyelembe vevő minőségről – nem sokak kedvence. A Föld minőségű Szűz jegyhez társítható. Precíz, pontos, aprólékos, kitartó munkát igénylő év indult el. A négyes év az, amikor egy fának nem a jól látható lombkoronája növekszik, nem is dús virágaival díszelkedik, pláne nem hoz ízletes gyümölcsöket, hanem a föld alatt, rejtetten, a gyökerei növekszenek és erősödnek. A fának ez rengeteg energiájába kerül, és ez a munka szükséges lesz ahhoz, hogy a későbbiekben majd virágokba és gyümölcsökbe formázhassa életerejét. Gondoljuk el, mi lenne, ha gyenge gyökérzete miatt nem tudná kezelni a gyümölcsök terhét, és amelyik oldalon egy kicsivel több gyümölcs lóg, arra az oldalra dőlne…

A négyes év tehát nem a dicsőségről, a nagy csodákról és a látványos megújulásról szól. Csendes, következetes, kitartó munkáról annál inkább. Aki az asztrológia felé is kacsintgat, tudja, hogy a Szaturnusz hazatért otthonába, a Bak jegyébe, és mellé társult a Plútó is. Plusz a „nagyobbak” közül beugrik a Jupiter is egy kis időre. A fegyelem, az alázat, a rendszeresség, a józanság ideje ez. Tűrni, elviselni azt, amit lehet, és határozottan, megfontoltan lépni, amikor viszont lépni kell.

A négyes év jelen esetben a két kettes mellett két nullát is tartalmaz. A nulla pedig úgy működik, mint egy nagyító: a szomszédos számok erejét növeli meg. A kettes az együttműködés és egyensúly száma, és ezekre a minőségekre ebben az évben fokozottan szükség lesz. Amennyiben 2018-ban, a legutóbbi kettes évben sikerült a kettes témáját megtapasztalni, körbejárni, a tanulságokat leszűrni, az eredményeket beépíteni, most jó hasznát vesszük az akkor begyűjtött kincseknek. 2020-ban azonnal lesz lehetőségünk alkalmazni a két évvel ezelőtt megtanultakat.
A kitartó és fegyelmezett munka nagy támogatója az együttműködés másokkal, és a mindennapokban való helytállás feltétele egy alapvető belső egyensúly – jó hír, hogy a „napi rutin” fegyelmezett betartása maga is támogatja az egyensúlyi állapotot.
Eddig akár unalmasnak is tűnhet az előttünk álló év, de… sőt: DE!

Mindezzel párhuzamosan és egyidejűleg hatalmas változás zajlik. A fent említett hármas együttállás (Szaturnusz, Plútó, Jupiter) mindig jól megkavarják az emberiség közös sorsát. Hogy mást ne mondjak, volt itt nem is olyan régen két világháború… Bizonyos szempontból nem kell erre számítanunk, de nem azért, mert most megússzuk a „nagyok” találkozóját. Ugyan épp felettünk nem zúgnak vadászgépek és nem kell sziréna hangjára óvóhelyre rohannunk, a világ rengeteg más pontján ma is ez az emberek mindennapi valósága. És ma már – ez is köszönhető többek között az internetnek – egyre jobban átérezzük a közösség, az egység minőségét. Attól, hogy épp a mi falunkban nem lőnek, még a világban nincs mindenhol béke.

Továbbá ott vannak a belső háborúskodások, belső harcok, belső vívódások. Az sem kisebb vihar, mint a külvilági háború… A 2020-as év tehát nem lesz eseménytelen!

Amikor erről a cikkről, mint születendőről beszélgettem egy barátommal, ő megkérdezte, az elmúlt évekhez képest most miről fogok írni? Hiszen 2019-ben is annyi, de annyi minden „felforgató” esemény történt! Akkor az csúszott ki a számon: „ha csak egy mondatom lenne, azt írnám 2019 és 2020 összevetéseként: volt itt minden – lesz itt minden… de ez is kevés lenne, azt kellene írnom, hogy 2019 minden műsora laza teadélután volt az előttünk álló évhez képest… na de hogyan írhatom én ezt le?” Nos, így. Igen, röviden ennyi, ami ebben a pillanatban 2020-ról elmondható. Meló, fegyelem, és felkészülni mindenre, amit csak el tudunk képzelni, plusz fenntartani egy kis extra rugalmasságot arra, amit el sem tudunk képzelni. Bizonyos értelemben persze nyugalmas év várható, mert a látványos, hirtelen változások ideje majd a következő, ötös év lesz. Ám akinek a személyes éve (születésnaptól születésnapig) valami mozgalmasabb minőséget jelez, az kösse fel a fehérneműt.

Mindennek ellenére, vagy épp ezért, jól is telhet az évünk. Ám idén meg kell ezért dolgozni. Viszont tudnunk kell: mindez (mint minden más is) csakis azért történhet meg velünk, mert már megerősödtünk, már képesek vagyunk megküzdeni azzal, amit 2020 hoz a számunkra. Úgyhogy gyors vállon veregetés, aztán hajrá! BÚÉK 2020!

Nyitókép: Taweesak Chansawatwirot, Pixabay 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + nyolc =

hirdetés