A monyoródi tulipános ház

Sokunk álma testesül meg a monyoródi tulipános házban, a teljes körű felújításon átesett parasztház a vályogházak előnyei mellett a modern kor nyújtotta kényelmet kínálja a betérőknek,  az épület ugyanis az év jó részében vendégházként funkcionál. S hogy miért tulipános ház? Azért, mert a motívum jellegzetes dísze az épületnek kívül és belül egyaránt.

Amikor a budapesti tulajdonosok házat kerestek, az elsődleges céljuk az volt, hogy kicsi gyerekeiket csendes, élhető, biztonságos helyen tudhassák, amikor kedvük és lehetőségük adódik a fővárosból kis időre kiszakadni.

– Olyan hely után kutattunk, ahol kedvükre csatangolhatnak, ahol találkozhatnak más gyerekekkel, elmehetnek a focipályára anélkül, hogy féltenénk őket, ahol láthatnak őzeket, rókalyukat, siklót, nyulat – mondja Sipos-Kerese Éva, az édesanya. 

– Esténként imádunk elsétálni a falu végére, és onnan tovább a vadlesig, ahova felmászva, kis türelemmel a madarak és állatok kavalkádját láthatjuk. Mivel kisgyerekeink vannak, szempont volt az is, hogy a közelben legyen infrastruktúra. A ház az M60-as autópályától 3 kilométerre található, ez megkönnyíti a lejutást Budapestről. Nekünk ez háztól házig két óra utazást jelent végig autópályán. Ha el akarunk bújni, mert szükségünk van a családi meghittségre, tökéletes ez a hely, a mi kis „mézeskalács” házikónkban, de ha nyüzsgésre vágyunk azt is elérhetjük 15-20 perc utazással.

Monyoród kellemes kis falu. Hamar elérhetjük a szélét, s bármerre indulunk, bájos tájba botlunk. Szőlők, szántók, erdősáv és állatok minden felé. Aki szeretné bebarangolni a környéket, és szálláshelyet keres, a tulipános házban is nyugovóra térhet – a tulajdonosok előzetes bejelentkezés alapján fogadják a vendégeket.

A tulipános ház képekben

A Tulipános ház konyhája teljesen felszerelt konyha, főzőlappal, sütővel, edényekkel és konyhai eszközökkel. A kemence alkalmas a sütésre, ki is próbálható!

A Tulipános ház nappalija. A tetőig nyitott helység levegős, a hatalmas körablakon keresztül rengeteg fény árasztja el a szobát.

Régi címeres tégla.

A nappalin keresztül lehet feljutni a galériára.

A fürdőszoba.

A Tulipános ház hálószobája kellemes, napsütötte helyiség, hatalmas dupla ággyal, polcos rakodókkal, hangulatos gerendafödémmel, kedves részletekkel.

Fotók: Mikuska Péter

Videó a házról

 

A Tulipános Ház weboldala >> 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenkilenc =

hirdetés