Áfonyás tápiókapuding

A hófehér tápióka gyöngyből finom és látványos pohárdesszert készíthető: a tápióka megfőzve olyan, mint a nagy szemű kaviár, átlátszó, kocsonyás, pudingállagú. Az íze semleges, ezért bátran lehet kísérletezni az ízesítésével. A leggyakoribb a kókuszos, vaníliás tápiókapuding, amit – mint alapot – rétegelhetjük különféle friss gyümölcspürével, gyümölcsízzel vagy friss gyümölccsel (eper, málna, áfonya, mangó stb.), de remekül illik hozzá a karamell, a kávé- és a csokikrém is.

background-15621_640

Tápióka gyöngy

Áfonyás tápiókapuding

Hozzávalók 4 adaghoz

10 dkg tápióka

2 dl kókusztej

1 dl tej

2 dl víz

2-3 ek méz

fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília kivonat (vaníliás cukorral is ízesíthető)

rétegezéshez maréknyi friss áfonya és áfonyadzsem 

Elkészítés

A tejet és a kókusztejet öntsük össze és forraljuk fel. Ha forr, keverjük hozzá a tápiókát, a mézet, a vaníliát és közepes hőfokon főzzük kb. 20 percig (közben kevergessük).  A tápióka felveszi a folyadékot, puding állagúvá és áttetszővé, opálossá válik. (Ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet.)

Hagyjuk kihűlni.

A pudingot adagoljuk üvegkehelybe, üvegpohárba vagy befőttes üvegbe, áfonyadzsemmel, friss áfonyával rétegezzük.

Fogyasztás előtt 1-2 óráig tartsuk a hűtőben.

Gluténmentes.

Hasonló recept

chia

Azték zsálya, az újra felfedezett szuperélelmiszer. Chia puding készítése

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tizenhét =

hirdetés