Almás-mandulás muffin glutén-, laktóz- és tojásmentesen

Ezt a finom muffinreceptet egy receptoldalon találtam – elkészítettem glutén-, laktóz- és tojásmentesen. Az eredeti recepttől eltérve mandulával szórtam meg, de dióval is tökéletes.

Hozzávalók

A tésztához

170 g gluténmentes lisztkeverék (130 gramm Nutri-Free Mix Per Dolci, 20 gramm rizsliszt, 20 gramm mandulaliszt)

100 g cukor

7 g sütőpor

fél tk mézes fűszerkeverék

30 g tejmentes margarin

100 ml rizstej

150 g alma hámozva, lereszelve

Tetejére

szeletelt mandula, porcukor

Elkészítés

A vajat és a rizstejet összemelegítettem, félretettem.

A lisztkeveréket elkészítettem, hozzákevertem a sütőport, a cukrot, a fűszerkeveréket, hozzáadtam a vajat és a tejet, végül a reszelt almát.

Alaposan kikevertem, majd a masszát kapszlival bélelt muffinformába kanalaztam.

A tetejére szeletelt mandulát szórtam, majd 180 fokon kb. 30 percig  sütöttem.

Recept, szöveg: Hidi Marika, Malena konyhája >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 9 =

hirdetés