Almás-mandulás muffin glutén-, laktóz- és tojásmentesen
Ezt a finom muffinreceptet egy receptoldalon találtam – elkészítettem glutén-, laktóz- és tojásmentesen. Az eredeti recepttől eltérve mandulával szórtam meg, de dióval is tökéletes.
Hozzávalók
A tésztához
170 g gluténmentes lisztkeverék (130 gramm Nutri-Free Mix Per Dolci, 20 gramm rizsliszt, 20 gramm mandulaliszt)
100 g cukor
7 g sütőpor
fél tk mézes fűszerkeverék
30 g tejmentes margarin
100 ml rizstej
150 g alma hámozva, lereszelve
Tetejére
szeletelt mandula, porcukor
Elkészítés
A vajat és a rizstejet összemelegítettem, félretettem.
A lisztkeveréket elkészítettem, hozzákevertem a sütőport, a cukrot, a fűszerkeveréket, hozzáadtam a vajat és a tejet, végül a reszelt almát.
Alaposan kikevertem, majd a masszát kapszlival bélelt muffinformába kanalaztam.
A tetejére szeletelt mandulát szórtam, majd 180 fokon kb. 30 percig sütöttem.
Recept, szöveg: Hidi Marika, Malena konyhája >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.