Montázs, grafika, akvarell és sok-sok emlék: s. k. album a gyerekkorról

Tavaly ilyenkor azon tanakodtunk – ballagó bölcsődések szülei -, hogy milyen ajándékkal kedveskedjünk a gondozónőknek, dadusoknak. Végül emlékalbumot készítettünk nekik a gyerekek fotóival és saját készítésű képeslapokkal. Kifaggattuk a gyerekeket, és a tetszés szerint díszített képeslapokra felkerült, hogy a csemete mit szeretett a legjobban a bölcsődében (mókás válaszok születtek gyermeknyelven). Ekkor készült a mi saját emlékalbumunk, hasonló technikával.

Bárki készíthet hasonlót – nem kell, hogy művészi igényű legyen! Öröm lapozgatni, olyan emlékeket is megörökíthetünk benne, melyek egy idő után feledésbe merülnének. Feljegyeztem benne többek között a bölcsis csoporttársak nevét/jelét, s minden főbb mozzanatot ebből az időszakból.

Az album vegyes (öszvér) technikával készült. Nincs kimagasló rajztehetségem, scrapbook technikában nem vagyok rutinos, nagyméretű fotómontázsokat – újságkivágásos, ragasztásos technikával – viszont tucatszámra készítettem régebben. Kedvelem a digitális technikát, a munkámhoz napi rendszerességgel használom a különféle képszerkesztő programokat, de papírral dolgozni, rajzolni, írni, festeni (levenni a billentyűzetről és az egérről a kezet) felszabadító érzés; személyes, fantáziadúsabb, garantáltan egyedi produktum jöhet így létre.

Igyekeztem humort csempészni  az albumba; tehetségkutató versenyen ugyan nem mernék vele indulni, de a fiam és a családtagjaink is szeretik lapozgatni. Néhány publikus részletet mutatok belőle, hátha többen kedvet kapnak hasonló album készítéséhez.

Írógéppel – pár elütéssel

 

Ajánló

Bölcsőde: a szükséges jó!

Összeállításaink az ovikezdésről

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 10 =

hirdetés