Különleges banánfagyi. Gép nélkül is elkészíthető!
Egy rendhagyó banánfagyi Ilditől: mielőtt a gyümölcsöt felhasználja, megsüti, ettől a fagyi egészen különleges ízt kap. Érdemes kipróbálni – fagylaltgép nélkül is elkészíthető!
Hozzávalók
1 nagy banán
2 dl tej
2 tojássárgája
1 csapott ek keményítő
3 ek cukor
1 tk vanília kivonat
2 l tejszín (állati, 30%)
Elkészítés
A banánt héjastól alufóliába csomagoljuk, majd 200°C-fokos sütőben fél óráig sütjük. A sült banánt a fóliában hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a fagyialapot.
A tejben elkeverjük a keményítőt, a cukrot, a tojássárgákat és a vanília kivonatot, majd alacsony fokozaton az egészből sűrű pudingot főzünk. A pudingot a fagyasztóban jól behűtjük.
A banánt kicsomagoljuk a fóliából – a héja teljesen fekete lesz –, majd kikaparjuk a banánhúst. Egy tálban villával összenyomkodva pürésítjük, majd a fagyialaphoz adjuk.
Végül felverjük a tejszínhabot, óvatosan beleforgatjuk a banános krémbe, majd az egészet alaposan kidolgozzuk fagylaltkészítő gépben, s már tálalhatjuk is!
Tipp
A fagyi gép nélkül is elkészíthető, hiszen egy laposabb edénybe töltve közvetlenül a fagyasztóba is tehetjük. Elegendő néhányszor átkeverni egy botmixerrel, hogy krémesebb állagot kapjunk!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.