Mézes krémes

Klasszikus házi süti – ideális vendégváró.

Mézes krémes

Hozzávalók a tésztához

50 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

6 dkg vaj

2 evőkanál méz

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 tojás

4 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez

25 dkg porcukor

20 dkg margarin

6 dl tej

5 csapott evőkanál búzadara

baracklekvár vagy más lekvár (ízlés szerint)

1 tábla tortabevonó

Így készítem

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Ha összeállt a tészta, fél óráig pihentetem, majd négy részre osztom. Nyújtok belőle négy vékony (4-5 mm vastag) tészta lapot. Sütőpapírral fedett tepsi hátán, előmelegített sütőben 170-es hőfokon 12-15 percig sütöm.

A töltelékhez a búzadarát megfőzöm tejben, majd hagyom a tejbegrízt kihűlni. A margarint simára keverem a porcukorral, majd a kihűlt tejbegrízzel.

Az első tésztalapot beteszem a tepsibe, a töltelék felét ráöntöm, elsimítom. A krémre helyezem a második tésztalapot, amit megkenek lekvárral. Erre kerül a harmadik lap, majd a maradék grízes krém, végül a negyedik lap, amire tortabevonót simítok.

Legalább egy napig hagyom pihenni a hűtőben vagy hűvös helyen, hogy a süteménylapok megpuhuljanak.

Recept, fotó: Bágyok Karcsi Karcsi konyhája >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + négy =

hirdetés