Bazsalikomos brokkoli krémleves
Ízletes, könnyű krémleves pirított fokhagymás zsemlekockával.
Hozzávalók 4 személyre
2 kisebb vagy 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve (felkarikázva a zsenge szárakat is felhasználhatjuk)
2-3 dkg vaj
4-5 friss bazsalikomlevél apróra vágva
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 5 dl víz
só, bors ízlés szerint
200 ml 20%-os főzőtejszín
fél pohár kis dobozos tejföl (20%)
1 ek rizsliszt
Elkészítés
A vajat egy közepes lábasban olvasszuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és pirítsuk aranybarnára.
Tegyük bele a megmosott rózsáira szedett brokkolit, az apróra vágott zsenge szárrészt és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk 5-6 percig.
Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Ha a brokkoli megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt.
Botmixerrel keverjük egyneművé a levest.
Sűrítés: fél pohár tejfölben alaposan keverjük el a rizslisztet, és adjuk a leveshez. Kevergetve forraljuk össze.
Így készült a levesbetét
2 db szikkadt tejes kiflit felszeleteltünk, felkockáztunk, szétterítettük a tepsiben, meglocsoltuk kevés olívaolajjal és 180-as hőfokon aranybarnára pirítottuk.
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.