Bazsalikomos brokkoli krémleves

hirdetés

hirdetés

Ízletes, könnyű krémleves pirított fokhagymás zsemlekockával.

Hozzávalók 4 személyre

2 kisebb vagy 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve (felkarikázva a zsenge szárakat is felhasználhatjuk)

2-3 dkg vaj

4-5 friss bazsalikomlevél apróra vágva

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva

brokkolikremleves12 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 5 dl víz

só, bors ízlés szerint

200 ml 20%-os főzőtejszín

fél pohár kis dobozos tejföl (20%)

1 ek rizsliszt

Elkészítés

A vajat egy közepes lábasban olvasszuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és pirítsuk aranybarnára.

Tegyük bele a megmosott rózsáira szedett brokkolit, az apróra vágott zsenge szárrészt és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk 5-6 percig.

Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Ha a brokkoli megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt.

Botmixerrel keverjük egyneművé a levest.

Sűrítés: fél pohár tejfölben alaposan keverjük el a rizslisztet, és adjuk a leveshez. Kevergetve forraljuk össze.

Így készült a levesbetét

2 db szikkadt tejes kiflit felszeleteltünk, felkockáztunk, szétterítettük a tepsiben, meglocsoltuk kevés olívaolajjal és 180-as hőfokon aranybarnára pirítottuk.

Receptajánló

Rakott brokkoli
Rakott brokkoli
Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal
Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás