Bazsalikomos brokkoli krémleves

Ízletes, könnyű krémleves pirított fokhagymás zsemlekockával.

Hozzávalók 4 személyre

2 kisebb vagy 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve (felkarikázva a zsenge szárakat is felhasználhatjuk)

2-3 dkg vaj

4-5 friss bazsalikomlevél apróra vágva

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva

brokkolikremleves12 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 5 dl víz

só, bors ízlés szerint

200 ml 20%-os főzőtejszín

fél pohár kis dobozos tejföl (20%)

1 ek rizsliszt

Elkészítés

A vajat egy közepes lábasban olvasszuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és pirítsuk aranybarnára.

Tegyük bele a megmosott rózsáira szedett brokkolit, az apróra vágott zsenge szárrészt és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk 5-6 percig.

Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Ha a brokkoli megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt.

Botmixerrel keverjük egyneművé a levest.

Sűrítés: fél pohár tejfölben alaposan keverjük el a rizslisztet, és adjuk a leveshez. Kevergetve forraljuk össze.

Így készült a levesbetét

2 db szikkadt tejes kiflit felszeleteltünk, felkockáztunk, szétterítettük a tepsiben, meglocsoltuk kevés olívaolajjal és 180-as hőfokon aranybarnára pirítottuk.

Receptajánló

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal

Kuszkusz párolt zöldségekkel, füstölt sajttal

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

hirdetés