Ború- vagy derűlátó nép vagyunk? Elindult az eddigi legkiterjedtebb boldogságkutatás

Vajon hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon? Melyik település vagy térség lehet ez? Tényleg megkeseredett, borúlátó nép vagyunk, vagy egy vidám, élettel teli nemzet? Nagyszabású kutatás készül a magyarokról a Boldogságtérkép megrajzolása projekt keretében, amit a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézete és az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium közösen végez. A kutatás arra törekszik, hogy mélységében megértse a magyar emberek valóban búskomor nép-e, mitől boldogok, vagy boldogtalanok és ezáltal élethű képet rajzoljon Magyarország boldogság helyzetéről.

Legalább 10 ezer embert szeretnének bevonni a kutatásba

– Hasonló, kiterjedt felmérés Magyarországon még nem készült. A vizsgálat célja annak felmérése, hogy milyen a 14 éven felüli magyar népesség boldogság és globális jóllét szintje. Keressük a válaszokat arra, hogy melyik város, melyik térség lakói lehetnek a legboldogabbak, és hogy vajon tényleg olyan borúlátó, depressziós, pesszimista nép vagyunk-e, ahogyan világszerte tartják a magyarokat. Az eredmények megmutatják, hogy mely országrészben van nagy szükség a boldogságszint növelésére. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy a jövőben az ő boldogságuk, és örömérzetük érdekében is tevékenykedni fogunk – olvasható a kutatás honlapján, a www.boldogsagkutatas.hu oldalon.

A cél az, hogy az ingyenesen elérhető Boldogságprogram segítse az emberek boldogságszintjének növelését, tudatosítsa az emberekben, hogy a boldogság tanulható, és a legfrissebb kutatások eredményei szerint bárki képes annak elsajátítására.
boldogság

A kérdőív a képre kattintva érhető el

A kérdőív online kitöltésének határideje 2016. május 31. éjfél. Postai úton is továbbíthatók a kitöltött kérdőíveket. Az eredményeket 2016. július 9-én hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó összeállításunk

Boldogság, gyere haza! Csak szomorú arcok láthatók a magyar mosolytérképen. Teszteld a derűlátó képességedet!

Boldogság, gyere haza! Csak szomorú arcok láthatók a magyar mosolytérképen. Teszteld a derűlátó képességedet!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 11 =

hirdetés