Immunerősítő, emésztést serkentő savanyúság: ecetes gyömbér

A hazai japán és kínai éttermek kínálatából nem hiányozhat az ecetes gyömbér. Rendkívül jótékony hatású, serkenti az emésztést, felpörgeti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert. A gyömbér számos egyéb kedvező élettani hatással bír; a megfázás tüneteit is enyhíti ez az ízletes, csípős saláta. Egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

kb. 15 dkg, közepes gyömbérgyökér

4-5 ek rizsecet

2-3 ek cukor

1 mk só

Elkészítés

A gyömbért hámozzuk meg, gyaluljuk le nagyon vékonyra.

Sózzuk meg, forgassuk át a sóban, majd hagyjuk 1-2 óráig állni.

Facsarjuk ki, vagy szűrőn nyomkodjuk ki a felesleges levet.

Keverjük a rizsecetbe a cukrot, majd forraljuk fel. A páclevet forrón öntsük a gyömbérre.

Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára.

A friss gyömbér a páclétől vöröses színt kap.

Nyitókép: Andrea Nguyen

hirdetés 

hirdetés 

Gyömbéres receptek

Enyhíti a megfázás tüneteit, felpörgeti az anyagcserét: főzzünk gyömbérteát!

Enyhíti a megfázás tüneteit, felpörgeti az anyagcserét: főzzünk gyömbérteát!

Köhögéscsillapítás természetesen: mézes-citromos gyömbér

Köhögéscsillapítás természetesen: mézes-citromos gyömbér

Gyógyhatású gyömbérdzsem – Húsokhoz, sütikbe, pirítósra, magában

Gyógyhatású gyömbérdzsem – Húsokhoz, sütikbe, pirítósra, magában

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 16 =

hirdetés