Immunerősítő, emésztést serkentő savanyúság: ecetes gyömbér
A hazai japán és kínai éttermek kínálatából nem hiányozhat az ecetes gyömbér. Rendkívül jótékony hatású, serkenti az emésztést, felpörgeti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert. A gyömbér számos egyéb kedvező élettani hatással bír; a megfázás tüneteit is enyhíti ez az ízletes, csípős saláta. Egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
kb. 15 dkg, közepes gyömbérgyökér
4-5 ek rizsecet
2-3 ek cukor
1 mk só
Elkészítés
A gyömbért hámozzuk meg, gyaluljuk le nagyon vékonyra.
Sózzuk meg, forgassuk át a sóban, majd hagyjuk 1-2 óráig állni.
Facsarjuk ki, vagy szűrőn nyomkodjuk ki a felesleges levet.
Keverjük a rizsecetbe a cukrot, majd forraljuk fel. A páclevet forrón öntsük a gyömbérre.
Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára.
A friss gyömbér a páclétől vöröses színt kap.
Nyitókép: Andrea Nguyen
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Gyömbéres receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.