A szervezett élet művészete. Kövesd a múltat! Rendezd a jelent! Tervezd a jövőt! A világhírű Bullet Journal naplóvezetési technika megalkotójának könyve már magyar nyelven is elérhető

A Bullet Journal naplóvezetési technikát sokan gyakorolják már itthon is, rendkívül sikeres módszer világszerte. A fogalom – Bullet Journal – olyan kreatív, praktikus és személyre szabott határidőnaplót takar, ami egyesíti magában a határidőnapló praktikumát, tervező és jegyzetfüzet is egyben, amit, miután betelt, emlékkönyvként is megőrizhetsz.

Bár sokan kreatív naplóként tekintenek rá, sokkal több van benne: rengeteg embert segít az ún. életvezetési problémák leküzdésében.

A Bullet Journal a szervezett élet művészete

Ryder Carroll, a Bullet Journal naplóvezetési módszer megalkotója

A módszert Ryder Carroll webdizájner dolgozta ki, aki diákként figyelemzavarral és tanulási nehézségekkel küzdött, ezért önmaga segítésére kidolgozott egy olyan technikát, ami segíti a mindennapokban; a fontos információk, feladatok és tervek átlátható rendszerezésében.

Évekig csiszolgatta a naplóvezetési módszert, majd, miután elég kiforrottnak érezte, létrehozott egy weboldalt interaktív oktatóanyagokkal és videókkal. Carroll álmában sem gondolta volna, hogy találmánya az egész világon rengeteg követőre talál… A weboldal látogatottsága néhány nap alatt százról százezerre ugrott, tucatszám jöttek létre a neten a Bullet Journal közösségek. A módszer globális mozgalommá növekedett.

A Bullet Journal módszer célja, hogy segítsen annak felismerésében, hogyan bánunk életünk két legfontosabb erőforrásával: az időnkkel és az energiáinkkal. Segít felismerni és figyelmünk középpontjába emelni az igazán fontos dolgokat a jelentéktelenek kiiktatásával. Hogyan? A teljesítmény, a tudatosság és a szándékoltság alkotta keretrendszer bevezetésével, amely rugalmas, megengedő – és ami a legfontosabb, praktikus.

„A Bullet Journal módszer segít megtisztítani kacatokkal teli elménket, így végre tisztes távolságból, pártatlanul tekinthetünk saját gondolatainkra.”

A naplót kézzel kell vezetni, ami, lássuk be, meglehetősen szokatlan trend a kütyük uralta világban,. Mégis és ennek ellenére – szerencsére – nagyon nagy az igény és fogékonyság erre. A kalligráfia művészetét is sokan gyakorolják, ám a kézírásnak ezen felül más jelentősége is van.

– A kézzel írás művelete minden más adatrögzítő eljárásnál hatékonyabban összpontosítja idegi alapon a figyelmünket a jelenre. A jegyzetelés a világban uralkodó káosz egyik legjobb ellenszere. 

A Bullet Journal módszer c. könyv rendkívül alaposan járja körbe a témát. Autentikus forrás, már csak azért is, mivel a könyvszerző maga a módszer megalkotója. Ryder Carroll végre magyar nyelven is olvasható, a kötet az Édesvíz Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyv azokat is érdekes, hasznos információval látja el, akik ismerik, sőt, alkalmazzák is a technikát; remek leírásokkal, példákkal, útmutatókkal szolgál azoknak, akik szeretnének megismerkedni ezzel az önfejlesztő, életvezetést segítő kreatív módszerrel.

Itt látható egy szemléltető videó a Bullet Journal módszerről

Itt rendelhető >>

Ryder Carroll weboldala: bulletjournal.com

Az egyik legjobb magyar weboldal a Bullet Journalról: www.zezil.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

hirdetés