Csuda finom csörögefánk
Jellegzetes farsangi édesség a fánk, számos receptváltozata van. A csörögefánk élesztő hozzáadása nélkül készül.
Hozzávalók
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 tojás sárgája
1 evőkanál méz
4 cl rum
fél dl tejföl
só
vaníliás cukor
olaj
Elkészítés
Az átszitált lisztet, mézet, tojássárgáját, rumot, tejfölt, sót összekeverjük, jól kidolgozzuk és egy negyedórát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi nagyságú téglalapokra daraboljuk.
A téglalap közepére vágunk egy nyílást, a tészta két átlósan szembe lévő végét középre hajtjuk és átdugjuk a nyíláson.
Az így megformázott fánkokat bő, forró olajban megsütjük és az olajból kivéve lecsepegtetjük, mézet csorgatunk rá vagy meghintjük vaníliás cukorral kevert porcukorral vagy szőlőcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.